skip to Main Content
Vier jongeren aangehouden voor graffiti in het natuurpark El Torcal in Málaga

Vier jongeren aangehouden voor graffiti in het natuurpark El Torcal in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Agenten van de Policia Nacional hebben in totaal vier jongeren aangehouden voor het met graffiti bekladden van enkele rotsen in het beroemde en beschermde El Torcal natuurpark in de gemeente Antequera in de provincie Málaga. Het gaat om vier toeristen met Duitse en Nieuw Zeelandse nationaliteiten. De jongeren werden gearresteerd voor het beschadigen van een door Unesco beschermd natuurgebied.

De politie spoedde zich naar El Torcal toen zij een anonieme melding ontvingen dat er enkele personen bezig waren graffiti aan te brengen op rotsen in het gebied wat bekend staat als Pilas de Cobos in het El Torcal natuurpark. Uiteindelijk konden er twee mannen en twee vrouwen met leeftijden tussen de 21 en 28 jaar worden aangehouden. Er waren er twee met de Duitse nationaliteit en twee met de Nieuw Zeelandse nationaliteit.

De verdachten werden aangehouden toen zij al in hun auto met Duits kenteken zaten en wegreden van de plaats waar de graffiti was aangebracht. Aangezien de agenten diverse spuitbussen met de overeenkomende kleuren van de graffiti aantroffen was het niet moeilijk om de connectie te maken waarna de toeristen toegaven dat zij de verantwoordelijken zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Het is erg zulke dingen moeten ze zelf opkuisen en het zijn inderdaad kerels die geen gevoel voor verantwoordelijkheid hebben en er een boete bovenop ze mogen van mijn part dan overal de grafitiebvan andere mensen hun huizen ook proper maken zo dat ze het besef krijgen dat je dat niet doe opandermans eigendom of op openbare gebouwen

 2. Allebei overschot van gelijk!!!!!!!

  ps. Jozef en Maria, dat moet lukken he….waarmee ik niets negatiefs bedoel natuurlijk.

 3. Voor deze vier is een passende straf om met hun eigen tandenborstel hun graffiti te verwijderen onder toezicht en contrôle. Dit direct uitvoeren waarmee zij hun vakantie dan vullen.
  Als financiële boete hun daaraan besteedde uren omrekenen in het uurloon van de mensen (politie – guardia civil).
  Berooid en een ervaring rijker kunnen ze dan terug naar hun ‘Homeland’ en Heimat. Het is volgens mij de enig juiste manier van optreden. Hard maar rechtvaardig.
  Jozef

   1. Ik was v erleden jaar nog in El Torcal; volledig eens met U, meneer Jozef! Méér nog: beklad hun gezicht met héél moeilijk te wissen verf…

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken