Search
menu
Search

Ruzie om het kappen van een 100 jaar oude ficus-boom bij een kerk in Sevilla

Ruzie om het kappen van een 100 jaar oude ficus-boom bij een kerk in Sevilla
Beeld: @trianadigital / twitter

Ruzie om het kappen van een 100 jaar oude ficus-boom bij een kerk in Sevilla

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Begin twintigste eeuw werd op de plaats waar nu een grote en mooie boom staat een ficus geplant. De boom bevindt zich op het terrein van de San Jacinto kerk in de wijk Triana die de boom wil kappen. Maar het weghalen van de boom zorgt voor veel ruzie tussen de gemeente, de pastoor van de kerk die de boom weg wil hebben en bewoners die fel tegen het kappen zijn. De rechter heeft nu beslist dat het kappen voorlopig stilgelegd moet worden totdat er een oplossing gevonden wordt voor het conflict.

De gemeente Sevilla heeft toestemming verleend om de boom te kappen. De pastoor van de San Jacinto kerk vroeg daarom omdat in zijn ogen de meer dan 100 jaar oude boom een gevaar is. Het probleem is dat de pastoor aangeeft dat de boom de veiligheid van personen in gevaar brengt maar daar is geen technisch rapport van gemaakt.

Volgens Ecologistas en Acción heeft het te maken met een geldkwestie want noch de pastoor noch de gemeente wilde betalen voor een technisch rapport., Het vreemde is dat technici en boomdeskundigen nu gratis hun diensten aanbieden en deze worden afgeslagen door de gemeente en de pastoor. 

Deze week wisten drie activisten zich hoog in de boom vast te ketenen maar niet veel later werden zij door de brandweer weggehaald. Het kappen van de boom werd naar de rechtbank gebracht en de rechter heeft nu besloten dat de ficus-boom in afwachting van meer informatie en een oplossing niet gekapt mag worden. Ondanks de gerechtelijke uitspraak wordt er doorgegaan met de werkzaamheden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?