skip to Main Content
Meer hogesnelheidstrein reizigers dan vliegtuigpassagiers tussen Madrid en Barcelona

Meer hogesnelheidstrein reizigers dan vliegtuigpassagiers tussen Madrid en Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ave1MADRID/BARCELONA – Voor het eerst zijn er meer treinreizigers dan vliegtuigpassagiers op een van de drukste routes in Spanje, die tussen Madrid en Barcelona en vice versa. Traditiegetrouw deden de vliegtuigmaatschappijen die routes aanboden tussen de grootste steden van Spanje goede zaken maar de AVE hogesnelheidstrein heeft hen van de troon gestoten door 65,6% van al het verkeer tot zich te nemen.

De hogesnelheidstrein verbinding tussen de hoofdstad van Spanje Madrid en de hoofdstad van Catalonië Barcelona werd pas in februari 2008 in gebruik genomen en is sindsdien, op enkele maanden na in 2012, alleen maar in aantallen gebruikers gestegen. Een van de grootste pluspunten van de AVE trein is dat deze begint en stopt in hartje centrum stad waardoor men dus niet eerst naar een vliegveld moet reizen, uren van te voren aanwezig moet zijn en dan lang moet wachten bij de douanecontroles etc.

Daarnaast rijdt de AVE hogesnelheidstrein in principe altijd op tijd. Bij eventuele vertragingen van meer dan 30 minuten krijgt de gebruiker het geld van het ticket terug. De tickets zijn ook goedkoper geworden en de service van de AVE steeds beter. Een van de grootste groep gebruikers van de AVE treinen op dit traject zijn de zakenmensen die voor hun bedrijf even op en neer moeten reizen en dat het liefst zo snel mogelijk en op de makkelijkste manier willen doen.

ave5

In 2015 maakten 6,1 miljoen passagiers gebruik van de hogesnelheidstrein verbinding tussen Madrid en Barcelona of een vliegtuigverbinding met een van de vele maatschappijen. 3,8 miljoen van hen koos voor de AVE hogesnelheidstrein als vervoersmiddel om het 2 uur en 30 minuten durende traject af te leggen. Dat is in totaal dus 65,6% van het totaal aantal reizigers tussen beide steden terwijl 34,4% koos voor een vliegtuig als vervoersmiddel.

Overigens is het gebruik van de AVE hogesnelheidstrein in Spanje overal aan het stijgen en wordt er steeds meer gebruik van gemaakt. Er zijn twee type treinen die lange afstanden afleggen, de AVE en de Larga Distancia die in principe naar steden gaat waar geen AVE hogesnelheidstrein station is. In juli maakten 3.03.400 passagiers gebruik van een van deze twee treinen waarvan 1.830.000 dat deden in een AVE, een 6,7% meer dan dezelfde maand het jaar daarvoor – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken