skip to Main Content
140 lichamen gemengd nadat muur met nissen in elkaar stort op begraafplaats Montjuïc in Barcelona

140 lichamen gemengd nadat muur met nissen in elkaar stort op begraafplaats Montjuïc in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Op de begraafplaats van Montjuïc in Barcelona liggen duizenden mensen begraven waarvan vele in prachtige graven die soms groter zijn dan een normale woning rusten maar de meesten van hen in nissen in de muren liggen. Vrijdagmorgen is een deel van een muur met nissen in elkaar gestort waardoor de resten van 140 mensen gemengd zijn. De familieleden van de begraven personen zijn op zaterdag pas ingelicht over dit ongeval en zijn niet blij.

De Cementerio de Montjuic (cementiri de montjuïc in het Catalaans) is gelegen op de berg Montjuic en bestaat uit veel prachtig gedecoreerde graven van de families die geld genoeg hebben maar ook uit veel muren met nissen waar in totaal meer dan 155.000 mensen liggen begraven. Ondanks dat het om een begraafplaats gaat is het ook een toeristische attractie waarbij je zelfs met de stadsbus of eigen auto over het kerkhof kunt rijden. Voor veel inwoners van Barcelona is het echter de begraafplaats waar hun familieleden begraven liggen.

Vrijdag stortte een deel van een muur met nissen in elkaar waardoor de botten en lichaamsresten van 140 doden tussen het vuil terechtkwamen. Tientallen anderen raakten beschadigd en de daarin begraven lichamen werden tijdelijk verplaatst terwijl de werklui begonnen zijn met het weghalen van het puin en de medewerkers van de begraafplaats de botresten verzamelen. Het probleem is nu alleen dat de resten van 140 personen gemengd zijn en dat nog een heel werk zal worden om dit weer goed te krijgen.

Ondertussen zijn veel familieleden erg kwaad op de directie van de begraafplaats omdat er weinig tot geen informatie is, men niet weet waar de resten van de overleden personen zijn en hoe men wil regelen dat er geen botresten gemengd worden. Daarnaast was er op tv te zien dat een vrouw zich enorm opwond omdat haar moeder slechts twee weken geleden was begraven en zij niet mocht zien hoe ze er aan toe was. In dat geval gaat het niet alleen om botten maar om een heel lichaam in staat van ontbinding.

De directie van het kerkhof zegt minstens een week nodig te hebben om alle botresten uit het puin te halen waarna deze verdeeld moeten worden en in de juiste combinatie opnieuw begraven dienen te worden. Ondertussen vragen de familieleden zich af welke garanties ze hebben om de juiste botten te krijgen en hoe het mogelijk is dat dit deel van het kerkhof in elkaar stortte.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Misschien wilden ze gewoon wat leven in de brouwerij, omdat het anders altijd zo’n dooie boel is?

 2. Geachte redactie met respect voor de doden, mijn familie doet doodgravers werk mijn vader heeft het ook gedaan. (Rooms Katholiek) Uit zijn verhalen het volgende :

  op zeker moment zijn de kerkhoven vol en moeten de gekochte graven of gehuurde graven geruimd worden plaats maken om wat voor reden . En tegenwoordig gecremeerd .!

  De resten worden dan in in een z.g. knekelput gedaan en worden alle botten en schedels van iedereen met elkaar gemengd dit is de realiteit .!

  dit wilde ik maar even kwijt.

  Koos Verkerk

  1. ja is ergens normaal het kan niet eeuwig duuren darom is crematie nu wel de beste oplosing persoonen moeten in je hart zitten trouwens

 3. Dat is al een voorbode met hetgeen er gaat gebeuren mocht het zover komen , dat ze onafhankelijk gaan worden. De volledige ineenstorting. Banken weg , bedrijven weg , werk weg en de politici weg met het geld.

 4. Het lijkt wel of zelfs vanuit het hiernamaals hevig verzet is tegen het separatisme. Als je zo tekeer gaat stort de boel in, dat wil ik geloven.
  Laat het een les zijn voor Bergpiek .

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken