skip to Main Content
Honden van de laatste Toro de la Vega stierendoder vergiftigd in Valladolid

Honden van de laatste Toro de la Vega stierendoder vergiftigd in Valladolid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALLADOLID – De man die tijdens de Toro de la Vega vieringen in 2015 de stier doodde heeft zijn honden vergiftigd in zijn achtertuin teruggevonden. Francisco Alcala, ook bekend als ‘Cachobo’, kwam thuis en hij vond drie van zijn honden dood en twee andere waren in een doodsstrijd verwikkeld. Naast de dieren was de tekst geschilderd “Kchovo, moordenaar” en een tekening van wat een stier moet voorstellen.

Volgens geruchten werden er sporen van dierenvoeding gevonden die behandeld waren met vergif. Seprona, de dieren en milieuafdeling van de Guardia Civil, onderzoekt het voorval maar een theorie is dat actievoerders tegen het stierenvechten verantwoordelijk zijn voor dit wrede voorval. Dat is wel vreemd want de actievoerders zijn liefhebbers van dieren die niet zomaar honden zullen doden.

In 2015 was het de laatste keer dat de stier tijdens de traditionele festiviteiten genaamd Toro de la Vega door middel van een lans gedood kon worden. Francisco Alcala was die persoon in dat jaar. In 2016 werd het doden van de stier in het openbaar of publiekelijk door de autonome regering van Castilla y León verboden. De sier wordt nog wel gedood maar niet meer door middel van een lans en ook niet in het openbaar. Afgelopen 12 september was het voor de tweede keer dat het stierenfeest plaatsvond zonder het doden van de stier.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Een heel vreemd verhaal dit, waarvan ik hoop dat het onderzoek er toe leidt dat de uiteindelijke dader gevonden wordt en een zeer lange straf krijgt.

  2. dat dierenactivisten deze honden vermoord hebben, NO WAY!!!!!!
    hoop wel dat de dader gevonden wordt maar dit zal een moeilijk worden denk ik
    als die wel gevonden kan worden , zwaar straffen maar dan echt zwaar straffen en geen alternatieve straf met zogezegd “straf werkuren”, als het aan mij lag…..

  3. Mijn mening over dit verhaal: De moordenaar heeft zijn honden zelf vergiftigd en probeert de schuld in de schoenen van dierenbeschermers te steken! Dierenactivisten zouden NOOIT zoiets doen!! Laten we niet vergeten dat de liefhebbers van de Toro de la Vega agressieve, scrupuleuze, gewelddadige moordenaars van dieren zijn die totaal niet om dieren geven. Op deze manier probeert hij waarschijnlijk om de Toro de la Vega terug te krijgen op de oude manier, want hij mist zijn moordlustige spelletje.

    1. Nou, Wizza: nu begrijp ik de uitdrukking “dierenrijk” en “mensdom”… Toch al tot de jaren van verstand gekomen?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by