skip to Main Content
Amazon Prime in Spanje wordt duurder maar loont het zich om 36 euro te betalen
123rf

Amazon Prime in Spanje wordt duurder maar loont het zich om 36 euro te betalen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Amazon Prime Spanje wordt duurder: rendabel of niet

123rf

MADRID – Vanaf 2 oktober wordt de Amazon Prime service duurder in Spanje en zal de jaarlijks te betalen prijs stijgen van 19,95 euro naar 36 euro, dat is 80% meer dan de prijs die al drie jaar niet verhoogd werd door het Amerikaanse online warenhuis. De prijsverhoging zal niet meteen voor alle Prime klanten gelden maar wordt geleidelijk aan ingevoerd. Loont het zich om deze prijsverhoging te betalen en om Prime klant te blijven of niet.

Veel Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen maken net zoals de Spanjaarden steeds meer gebruik van de diensten van Amazon, het online warenhuis waar via de website of de smartphone app miljoenen artikelen te koop zijn. Een groot deel van de Amazon klanten hebben een lidmaatschap genomen wat de naam Prime heeft en waarvoor men de afgelopen drie jaar 19,95 euro per jaar voor betaalde.

De prijs voor Amazon Prime wordt echter vanaf 2 oktober dit jaar verhoogd van 19,95 euro per jaar naar 36 euro per jaar, een verhoging van maar liefst 80%. Amazon begon in 2011 met de Prime service in Spanje voor een prijs van 14,95 euro per jaar en verhoogde dat in 2015 naar 19,95 euro. Vanaf 2 oktober 2018 zal de prijs voor de Prime service 36 euro worden.

Nu de Prime klanten zien dat de prijs plots 80% duurder wordt vragen veel Amazon klanten zich af of het zich nog wel loont om dat jaarlijkse bedrag te betalen. Hoeveel dien je te bestellen om de kosten van 36 euro eruit te halen en wat krijg je nog meer met het Prime abonnement in Spanje.

Gratis bezorging binnen 24 uur

Uiteraard is er geen makkelijke formule om uit te rekenen of een Prime abonnement zich loont of niet maar de bestaande Prime klanten zullen waarschijnlijk beamen dat het een goede service is waarvoor men wel meer wil betalen. Met Prime krijg je niet alleen een gratis verzending bij miljoenen artikelen die te koop worden aangeboden, deze worden ook nog eens vaak binnen 24 uur thuisbezorgd of in andere gevallen met de “envío exprés” maximaal binnen 4 dagen.

Andere diensten

Daarnaast krijg je als Prime klant speciale aanbiedingen die elke dag ververst worden en kan men gebruik maken van diverse diensten zoals Prime Video (de eigen Netflix-achtige video streamingdienst), Prime Music (de eigen Spotify-achtige muziek streamingdienst), Prime Reading (met duizenden gratis boeken) en andere diensten zoals Prime Photos en Prime Cloud.

Voordeel Prime

Als men geen Prime klant is bij Amazon dan heeft men in de meeste gevallen geen gratis verzending en worden de artikelen ook niet binnen 24 uur geleverd. De kosten voor de levering hangen af van de artikelen die men koopt. Over het algemeen kan men zeggen dat er een gratis levering is vanaf een bestelling vanaf 29 euro als men het artikel ophaalt bij een afhaalpunt, zoniet betaalt men standaard 3,95 euro per bestelling.

Berekening

Met alle gegevens heeft de website adslzone.net een berekening kunnen maken. Bij die berekening heeft men gekeken naar de verschillende soorten “entregas” ofwel leveringen die Amazon haar klanten biedt.

 • Entrega hoy: kost 5,99 euro (Prime klanten) en 7,99 euro (niet-Prime klanten) vanaf 18 bestellingen (8 meer dan voorheen) is 36 euro rendabel. (de optie Entrega hoy is voorlopig alleen beschikbaar voor bepaalde artikelen in Madrid en Barcelona).
 • Envío 1 día: Gratis (Prime) en 5,99 euro (niet-Prime) vanaf 7 bestellingen (3 meer dan voorheen).
 • Envío Exprés: Gratis (Prime) en 4,99 euro (niet-Prime) vanaf 8 bestellingen (4 meer dan voorheen).
 • Envío estándar: Gratis (Prime). Bij besteding van minder en meer dan 29 euro 9 bestellingen (niet-Prime) (4 meer dan voorheen).
 • Envío económico: Gratis (Prime). Bij besteding van minder en meer dan 29 euro 9 bestellingen (niet-Prime) (4 meer dan voorheen).

Dus … loont het zich of niet

Ieder Prime lid moet zichzelf dus afvragen hoeveel hij of zij koopt per jaar bij Amazon om zelf te bepalen of het zich loont of niet om 36 euro per jaar te gaan betalen. Als men kijkt naar het bedrag van 36 euro zitten daar dus 6 verzendingen binnen 24 uur (1 día) in verwerkt, 7 verzendingen “exprés” (1 tot 4 dagen) en 9 verzendingen “estándar” en “económico”.

Bestel je dus tenminste deze aantallen dan loont Amazon Prime zich dus en kan men makkelijk 36 euro betalen. Daarbij moet men dus ook nog de extra services bij optellen, als men daar gebruik van maakt.

Maandplan

Diegene die geen 36 euro willen gaan betalen voor de Prime service kunnen altijd nog kiezen voor de 4,99 euro die men kan betalen voor een maandelijkse service met dezelfde voordelen als Amazon Prime maar dan slechts voor 30 of 31 dagen. Handig bijvoorbeeld rond de kersttijd of met Black Friday of Amazon Prime Day.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. gelukkig nog nooit bij amazon besteld en zal ik ook nooit doen vindt ze duur en net wat je zegt is net big brother ze verkopen gegevens enzo ver weg blijven is het beste en goedkoopste

 2. Mijn ervaringen, met deze maand een jaar Prime lidmaatschap, is dat er soms een voordeel te behalen is op de afleverkosten, maar meestal niet. Maak nooit de fout in een keuzemenu de keuze Prime aan te vinken, want dan zie je de voordeligere aanbiedingen zonder Prime, maar per saldo (product + afleverkosten) niet. Prime zou je dus alleen moeten kiezen als je bv films en series wilt zien (overigens niet vertaald in het Nederlands), of als je echt veel besteld. Blijf je er wel van bewust, dat Amazon je geld vraagt voor extra services, maar toch ook al jouw gegevens verzamelt en je ‘doodgooit’ met reclames, maar ook nog verkoopt aan derden. In de ranking van dit soort scrupuleuze bedrijven neemt Amazon daarmee een derde plaats in.

  1. Ik heb niet ook maar 1% illusie dat iets dat ik doe op internet niet aan derden door verkocht of door gegeven wordt. Die hele fraaie cookies consent bull shit is leuk, maar ik geloof er geen biet van.
   En zoals je zegt, als je regelmatig wat besteld, dan kan het al snel uit.
   Daarbij valt het mij reuze mee, met hoeveel aanbiedingen ik bestookt word. En als er al wat komt, dan zit er vaak ook nog wel eens iets bij dat de moeite waard is.
   De hele film en serie toestand heb ik nog niet eens geprobeerd, kom al niet aan alles van NETFLIX toe….

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by