skip to Main Content
Spaanse ING gebruikers kunnen vanaf nu ook geld pinnen bij de El Corte Inglés
ING España

Spaanse ING gebruikers kunnen vanaf nu ook geld pinnen bij de El Corte Inglés

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spaanse ING gebruikers kunnen vanaf nu ook geld pinnen bij de El Corte Inglés

ING España

MADRID – Klanten van de ING bank in Spanje kunnen door middel van de smartphone app Twyp binnenkort ook geld pinnen bij de supermarkten van de El Corte Inglés. Het gaat dan om de Supermercados El Corte Inglés, Hipercor en Supercor wat in totaal 270 winkels zijn in heel Spanje. Het is mogelijk bij de kassa met de smartphone app tussen de 20 en 150 euro te pinnen.

De supermarkten van het Spaanse warenhuis El Corte Inglés voegen zich bij de reeds bestaande “pin-punten” voor de ING klanten in Spanje. Samen met de eigen pinautomaten van de ING bank, de pinautomaten (cajeros automaticos) van de Banco Popular, Banca March, Banco Pastor en Targobank en de supermarkten van de keten DIA, de winkels van Clarel en La Plaza de Dia, de Shell, Galp DISA tankstations hebben de ING klanten plots meer dan 6.000 pinautomaten/kassa’s ter beschikking.

Om te betalen en geld te pinnen met de Twyp app dient de gebruiker deze te installeren op een smartphone, het gewenste bedrag kiezen of te typen (tussen 20 en 150 euro) en de persoonlijke PIN invoeren. Daarna ontvangt de ING gebruiker een code die men aan de kassa moet laten zien waarna de gebruiker het contact geld ontvangt en dat meteen van de bankrekening gehaald wordt. Dat alles zonder commissies en/of kosten.

Terwijl de Twyp app in Spanje zeer populair is en de ING meer dan 350.000 klanten heeft die regelmatig gebruikmaken van de betaal- en pin app is het gebruik daarvan in Nederland in 2016 gestopt omdat men in Nederland Twyp niet veel gebruikte en men het nut er ook niet van in zag.

Vroeger heette deze betaal- en pin app Twyp Cash maar sinds november 2017 is de app van naam veranderd naar Twyp en kunnen naast de ING klanten ook personen die geen ING bankrekening hebben gebruikmaken van de speciale app. Voor diegene die een rekening hebben bij de ING wordt het gepinde bedrag meteen van de rekening gehaald maar gebruikers die geen ING klant zijn dienen vooraf geld te storten in de app om dat later te kunnen gebruiken om mee te betalen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Dit is niet nieuw, bij ons kunnen klanten al 2,5 jaar bij pinnen, misschien waren wij wel het eerste bedrijf waar dat kon, ik heb daar nooit bij stil gestaan, ik vond dat een service die erbij hoorde, het bij pinnen kan uitsluitend met TPV(pinautomaat) op voorwaarde dat er genoeg cash voorhanden is. Integratie Multimedia Guardamar.

 2. Wij hebben ook ING en dus ook de Twyp app enkel werkte dit de laatste 3x geheel niet waardoor we toch naar een pinmachine moesten gaan en aangezien enkel 4B commissie vrij is valt dat een beetje tegen. Twyp werkt meer niet dan wel en als het bij 1 winkel niet werkt dan ook bij de andere niet zo is onze ervaring. Hopelijk lossen ze het snel op. El Corte Inglés zit vanaf hier 22KM verderop dus dat is geen optie maar wel handig als we er een keer zijn.

  1. Dónde sacar dinero con la tarjeta de débito sin pagar comisiones?Tienes más de 44.000 cajeros y puntos Twyp disponibles para sacar dinero sin comisiones.
   ING: gratuito, también puedes ingresar dinero.
   Banco Popular, Banco Pastor, Banca March y Targobank: gratuito por cualquier importe.
   Bankia y BMN: gratuito si retiras 50 € o más.
   Resto de cajeros: gratuito si retiras 200 € o más.
   Dus dat kan ook met je pinpas

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken