CaixaBank en Bankia fuseren tot Spanje’s grootste bank

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
CaixaBankia
Beeld: CaixaBankia

MADRID – Er werd al weken over gesproken maar op donderdag hebben beide banken de knoop doorgehakt nadat de Raden van Bestuur van zowel de Catalaanse CaixaBank als die van de Madrileense Bankia groen licht gaven voor de fusie. Dat betekent dat ze samen de grootste bank van Spanje worden die de naam CaixaBank zal krijgen en meer dan 650 miljard euro aan activa heeft.

Tijdens de bijeenkomst werd niet alleen groen licht gegeven voor de fusie maar werd ook bepaald dat de nieuwe naam niet CaixaBankia wordt zoals de Spaanse media speculeerden maar CaixaBank.

Het hoofdkantoor zal niet in Barcelona of in Madrid gevestigd zijn maar in het ‘neutrale’ Valencia waar sinds de Catalaanse problematiek al de sociale zetel van de Catalaanse Caixabank te vinden is. 

De grote baas van de nieuwe bank wordt de huidige topman en CEO van de Caixabank Gonzalo Cortázar terwijl de topman van Bankia José Ignacio Goirigolzarri de voorzitter wordt van de nieuwe bank.

Samen zal de nieuwe bank 6.600 bankfilialen hebben waarvan 4.400 van de Caixabank en 2.200 van Bankia. Ook het aantal werknemers stijgt naar 51.000 waarvan 35.600 van de Caixabank en 16.000 van Bankia. De kans is groot dat er veel vervroegde pensioenen komen terwijl er ook eventueel werknemers ontslagen kunnen worden.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.