Search
menu
Search

Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (75)

Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (75)
Beeld: NaarGalicië

Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (75)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Sol, Rob en hond Antares zijn begin 2021 naar Noordwest Spanje verhuist om in het dorp Freán om op een nog te verbouwen boerderijtje, een stal en 7 hectare weiland en bos een nieuw leven op te bouwen. Lees de avonturen van het drietal dat ervoor gekozen heeft om niet in het toeristische Spanje langs de Middellandse Zeekust maar in het Groene Spanje aan de Atlantische Oceaan te gaan wonen.

Lees ik vandaag, 17 september, op SpanjeVandaag dat er problemen zijn met pellets. Iedereen wil nu ineens Spaanse pellets hebben, of dat nu in Spanje is of de rest van Europa. Het drijft in ieder geval de prijs aardig op. 

Omdat wij ook een verwarmingsinstallatie hebben op pellets wilde wij dus ook de voorraad maar vast aan vullen. En dat bleek moeilijker dan gedacht. Onze leverancier kan ons nog geen pallet met 77 zakken leveren. Ook weet hij geen prijs van het merk wat we hebben. Wij zijn niet merk gebonden en zitten ook niet vast aan een leverancier, dus op internet ging ik op zoek naar de laagste prijs voor een pallet met zakken pellets. 

We komen verschillende bedrijven tegen waar een halve pallet net zo duur is als de laatste prijs die wij voor een hele pallet betaald (280 euro) hebben in maart. Maar dan kom ik een website waar ze pellets verkopen. De prijzen variëren van net iets boven de 200 euro tot ruim 500 voor een pallet met 77 zakken. De prijzen van net boven de 200 euro blijken geen pellets van hout te zijn maar iets anders. Ze hebben ook een pallet met 77 zakken voor 290 euro. Het is A1 qualiteit en op de website staat dat ze het gratis thuis komen brengen. Er bedrijf zit ergens in het warme zuiden van Spanje. 

Sol stuurt een mail met de vraag of ze dan ook gratis komen leveren in Galicië. We krijgen geen antwoord. Sol belt verschillende keren maar er wordt nooit opgenomen. Ik ga een zoeken naar het telefoonnummer. Dan kom ik een hoop rotzooi tegen. Ze blijken van alles te verkopen maar leveren nooit. Van electrische fietsen tot telefoon het komt nooit aan als je betaald hebt. Dan zal dat met zakken pellets ook wel zo zijn! Oplichters dus. 

Ik weet het, goedkoop is bijna altijd duurkoop. Maar de prijzen op de website zijn niet extreem. Je koopt er geen zak pellets voor 1 euro, dan weet je het zeker. En die iemand waarvan ik het verhaal las betaalde 800 euro voor een mobiele telefoon, ik zou het er niet aan uitgeven, maar volgens mij is het niet een prijs die heel raar is. Via mijn blog kreeg ik ook een reactie van iemand die ook een bedrijf gevonden had waar de pellets niet te duur waren. Kan bijna niet anders dan ook fraude zijn. Ook eigenlijk als je de namen van de websites bekijkt, de een iets met fietsen en de andere iets met electronica in de naam. wat heeft dat met je huis warm houden te maken? Wij hebben er gelukkig niets gekocht. Maar kijk dus uit mocht je ook opzoek zijn naar pellets. 

Voor de lezers die niet in Spanje wonen; mijn vader heeft ook in Nederland wat gevonden wat riekt naar oplichting. Lijkt me dat het in België ook voor zal komen. 

Uiteindelijk hebben we dus ook de normale prijs betaald voor een zak pellets, in ons geval 6 euro 95. We hebben nu een voorraad van bijna 2 pallets. Dat is niet genoeg voor heel de winter. Maar gelukkig hebben we onze oude gasolie ketel laten staan. We hebben nog 500 liter gasolie en samen met de voorraad pellets komen we een heel eind als we wat zuinig aan doen.

Zoals ik nu voor Spanjevandaag.com wekelijks een samenvatting geeft van wat ons is overkomen en wat we gedaan hebben, schrijf ik ook dagelijks een blog. Als je wil kun je daar ook eens een kijkje nemen. www.naargalicie.nl

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?