Search
menu
Search

Plannen voor een tweede vliegveld bij Madrid

Oeps ... foto ontbreekt!

Plannen voor een tweede vliegveld bij Madrid

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een groep zakenmensen heeft de plannen gepresenteerd voor een tweede vliegveld nabij Madrid. Deze zou de naam Air City Madrid Sur moeten krijgen en een uitbreiding worden van het bestaande lokale vliegveld (aerodromo) van Casarrubios del Monte. Men houdt rekening met een investering van 148 miljoen euro.

Een tweede vliegveld als aanvulling van het bestaande Barajas vliegveld bij Madrid. Dat moet volgens een groep invloedrijke zakenmensen haalbaar zijn. Air City Madrid Sur moet een uitbreiding worden van het Casarrubios del Monte-vliegveld, zo’n 30 kilometer ten zuidwesten van de Spaanse hoofdstad.

Air City Madrid South moet vooral gericht zijn op de low budget luchtvaartmaatschappijen en om het Barajas vliegveld wat betreft luchtverkeer en aantal vliegtuigen te ontlasten. Zoals de plannen nu zijn zouden er gedurende 10 jaar 55.000 vluchten en zeven miljoen passagiers gebruik moeten gaan maken van het nieuwe vliegveld.

In de krant El Pais staat dat de promoters al in vergevorderd stadium van administratieve verwerking in de deelstaten Madrid en Castilla-La Mancha zitten waarbij er een initiële ivestering van 148 miljoen euro is. Het vliegveld Air City Madrid Sur zou in 2023 open moeten gaan.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?