SpanjeVandaag als PWA app op je smartphone/tablet gebruiken

SpanjeVandaag als PWA app op je smartphone/tablet gebruiken
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SpanjeVandaag is recent een stapje verder gegaan en heeft alle websites van de SpanjeSites groep geschikt gemaakt voor de Progressive Web App technologie. Dit is in feite de website die op een app-achtige manier bekeken wordt op smartphones en tablets en zelfs op de computer in diverse webbrowsers. Door op de balk onderaan in beeld op je smartphone of tablet te klikken wordt een icoontje van ons logo op je startscherm geplaatst en kun je direct ons Spanje nieuws lezen.

Veel lezers vragen ons regelmatig of SpanjeVandaag een speciale app heeft die via de Google Play en Apple Store te downloaden is. Het antwoord daarop is nee en dat zullen we ook niet lanceren. Het ontwikkelen, bijhouden en lanceren van een smartphone app voor zowel Android en iOS telefoons is niet goedkoop en is een ingewikkeld proces waar wij niet aan kunnen beginnen.

Maar we hebben gezocht naar een betere, modernere en goedkopere tussenweg en met de huidige Progressive Web App (PWA) technologie is dat mogelijk. Maar wat is een PWA dan en wat is het voordeel voor jou als lezer? Maar er is ook een nadeel!

SpanjeSites websites:
SpanjeWeetjes / De grootste vraagbaak over Spanje.
SpanjeTopTien / Leuke top 10+ lijsten over Spanje en meer.
WikiSpanje / Leuke wetenswaardigheden over Spanje

Een PWA is een webapplicatie die beschikt over functionaliteiten die voorheen alleen waren weggelegd voor native desktop- of mobiele applicaties. Het gaat dus in feite om onze eigen vertrouwde SpanjeVandaag website die sneller en makkelijker geladen wordt met een native-ervaring zonder dat je deze in je mobiele webbrowser hoeft te bekijken.

In de praktijk komt het erop neer dat je door de uitnodiging om SV of SpanjeVandaag op je startscherm te installeren die onderin je beeld verschijnt als je onze website bezoekt accepteert, er een icoon op je startscherm wordt geplaatst die direct alsof het een smartphone app is geopend kan worden.

De SpanjeVandaag PWA hoef je dus niet te zoeken in de Google en Apple app stores want daar is deze niet te vinden. De PWA van SpanjeVandaag kun je dus direct via onze website op je smartphone of tablet installeren. 

Maar de PWA technologie werkt nog niet overal en bij iedereen dus helaas kan niet iedereen profijt hebben van de SpanjeVandaag PWA optie. Gebruikers van een iPhone en iPad kunnen geen PWA installeren omdat iOS geen ondersteuning biedt voor PWA’s. LET OP: Lezers hebben ons gemeld dat dit bij sommige iPhone en iPad gebruikers wel mogelijk is.

Mocht de balk niet verschijnen onderaan in beeld dan kun je deze tips van Google volgen als je via de smartphone webbrowser Chrome SpanjeVandaag bekijkt.

Een PWA installeren op een Android telefoon:

  • Open Chrome op je Android-apparaat.
  • Ga naar een website die je wilt installeren.
  • Tik op Toevoegen aan startscherm.
  • Volg de installatie-instructies op het scherm.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de redactie. Ook het gebruik van afbeeldingen is niet toegestaan omdat deze eventueel copyright beschermd zijn. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.