Zeeman opent 14e winkel in Valencia regio met 4e winkel in Alicante

Zeeman opent 14e winkel in Valencia regio met 4e winkel in Alicante
Beeld: 123rf

Zeeman opent 14e winkel in Valencia regio met 4e winkel in Alicante

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het Nederlandse Zeeman is bezig met een flinke opmars in Spanje. Eerst in Catalonië en daarna ook de Valencia regio en Aragón. Recent zijn er twee nieuwe winkels geopend in de stad Elche waardoor het totaal aantal Zeeman winkels in de Valencia regio steeg naar 13. Nu is alweer bekend dat er een vierde winkel in de provincie Alicante bij gaat komen, in de hoofdstad van de gelijknamige provincie.

Zeeman opende in februari 2020 de eerste winkel in de provincie Alicante, om precies te zijn in Denia. Daar kwamen eind september twee nieuwe winkels van de ‘Primark holandés’ bij in Elche waardoor het totaal in de provincie Alicante steeg naar 3 terwijl de provincie Valencia 10 winkels heeft.

Maar nu is bekend dat Zeeman niet stil zit en alweer een huurpand gevonden heeft voor de eerste winkel in de provinciale hoofdstad Alicante maar alweer de vierde in de provincie Alicante. Het wordt tevens de 14e winkel van de hele autonome regio Valencia.

Zeeman huurt het oude lokaal van Holiday Gym dat alweer ruim drie jaar leegstaat nadat de sportschool naar de overkant van de straat verhuisde. Het gaat om een 525 m2 groot hoekpand in de Avenida de Aguilera op de hoek van de Calle Alona. Het is nog niet bekend wanneer Zeeman Alicante open zal gaan maar de verbouwingswerkzaamheden verlopen volgens plan.  

In heel Spanje heeft Zeeman nu alweer meer dan 60 winkels waarvan het merendeel in Catalonië is gelegen maar ook enkele winkels in Aragón, de Valencia regio en binnenkort ook in Madrid. 

De eerste winkel van Jan Zeeman werd geopend in 1967 in Alphen aan de Rijn waarna de textielsuper 52 jaar later is uitgegroeid tot een concern met ruim 500 winkels in Nederland, vestigingen in België, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland en sinds 2015 ook in Spanje. Bekijk HIER op de kaart alle Zeeman winkels in Spanje.

Volgens de textielsuper topman Erik-Jan Mares heeft Zeeman in Spanje praktisch geen concurrentie waardoor de ‘see-mán’ in korte tijd erg populair is geworden. Daarnaast heeft Zeeman in Spanje ervoor gekozen niet in grote winkelcentra winkels te vestigen maar juist op strategisch gekozen locaties om zo een buurtfunctie te krijgen.

Over de oer-hollandse naam van de winkel valt te twisten want deze kan niet goed uitgesproken worden waardoor de ‘Zeeman’ dus in Spanje ‘See-mán’ met klemtoon op de a is geworden. Voor de textielsuper is dat geen enkel probleem als hun naam maar hetzelfde is in alle landen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.