skip to Main Content

Doe mee en geef aan wat jouw ideale herfst/winter bestemming is in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het is herfst en veel Nederlanders en Belgen komen ook in deze tijd van het jaar naar Spanje, op zoek naar het aangename weer met heerlijke temperaturen en niet al te veel toeristen. De herfst/winter is samen met de lente voor veel Spanjeliefhebbers de beste tijd van het jaar om een bestemming te bezoeken in het land. In ons lijstje hebben we 14 bestemmingen of regio’s opgenomen van noordoost Spanje naar het zuiden van het land. Wat is jouw ideale herfst/winter bestemming?

Wordt het de Costa Brava, Barcelona of Costa Dorada in de deelstaat Catalonië of wordt het toch een van de eilanden van de Balearen. Of wellicht is jouw favoriet bestemming wel te vinden aan de Costa del Azahar of Costa Blanca in de Comunidad Valenciana of misschien langs de Costa Cálida in Murcia. Misschien gaat de reis nog verder naar het zuiden naar de bestemmingen aan de Costa de Almería, Costa Tropical, Costa del Sol of Costa de la Luz in Andalusië´of gaat de reis nog verder naar de Canarische Eilanden.

Dit is slechts een kleine collectie en uiteraard zijn er nog veel meer gebieden in Spanje om te bezoeken tijdens de herfst/winter. Staat jouw bestemming er niet tussen, laat het ons dan weten door een reactie te plaatsen.

We hebben overigens nog meer rankinglijsten waar je jouw mening kunt geven. Bekijk ze allemaal via deze link.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. Voor mij alleen maar Alicante, heerlijk daar, ben er zeker 6 maanden van het jaar.

 2. Wij zochten lekker weer en rust in een authentiek Spaans dorpje en vonden dit in L’Ampolla vlak bij de Rio Ebro in de Costa Dorada.

 3. Wij blijven trouw aan de Costa Blanca, omgeving Benissa/Moraira.
  Dit in navolging van de oude Grieken en Romeinen die in de verre oudheid al wisten dat je daar het beste kunt overwinteren. En in die tijd allemaal zonder Google of Apps.

 4. Mijn voorkeur gaat naar Costa Brava (Palamos – Sant Antoni de Calonge)

 5. Voor ons is de mooiste en fijnste plek: Fortuna! Een provinciestadje bij Murcia. Heerlijk zonnig, lekker temperatuurtje, lieve mensen, geen invasie van toeristen, geen criminaliteit, geen Hollandse frites-boeren, gewoon een heerlijke plaats om te overwinteren. Vlakbij de grote stad voor de nodige voorzieningen, vlakbij het Pilagebergte voor supermooie wandelingen, vlakbij het strand (35 km), maar vooral zon en de warmwaterbaden van Baños de Fortuna.

 6. Eigenlijk kan ik niet wachten om weer naar Spanje (Benidorm) te gaan. Het is alweer een paar jaar geleden dat ik in Benidorm was dus wil ik er weer eens naar toe om te zien of er veel veranderd is. Het laatst was ik in Carihuela net onder Torremolinos, een klein leuk plaatsje met genoeg vertier en warmer omdat je bijna onderaan in Spanje bent. Maar goed dit aankomend jaar 2018 weer Benidorm en dan eind januari tot maart. Ik hoop dat het goed weer is want ik ben al eens eerder in februari geweest en toen hebben mijn zus en ik een winterjas moeten kopen. Heerlijk om weer naar Spanje te kunnen, ik geniet daar zo.

 7. Geef mij maar de Costa Blanca met als stand plaats Benidorm,
  je kan heerlijk over de boulevard wandelen er zijn ontzettend veel restaurantjes voor ieder volop keus.
  En ga beslist ook naar de oude binnenstad met veel straatjes waar je heerlijke tapas kan eten.
  En natuurlijk niet vergeten de lekkere temperaturen in de winter!

 8. Costa del sol heeft mijn voorkeur omdat het klimaat daar zeer gunstig is.

 9. Roda Golf Resort, San Javier, Murcia – 320 dagen zon per jaar. Toplocatie.

 10. Mijn favourite plaats in Spanje is Valencia, maar gaat deze winter naar Tenerif

  1. Mijn man en ik gaan in januari weer een paar maanden naar Benidorm,voor wandelingen in het achterland en natuurlijk vooral om de winter in Nederland te ontvluchten.maar eigenlijk staat Andalusië op no.1.daar ook vier keer overwintert.ik zou nu al wel weg willen,maar nog niet mogelijk.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken