skip to Main Content
Duizenden inwoners van Extremadura vragen in Madrid om een betere treinen service in hun regio

Duizenden inwoners van Extremadura vragen in Madrid om een betere treinen service in hun regio

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Met meer dan 300 bussen zijn duizenden inwoners van Extremadura naar Madrid gereisd om te protesteren tegen de slechte service en netwerk van de treinen in hun autonome deelstaat. Volgens de extremeños moeten zij nu van slechte, ouderwetse maar te dure treinen gebruik maken en lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan wat betreft het treinennetwerk. Het is niet de eerste keer dat er een manifestatie plaatsvindt waarbij gevraagd wordt om een betere service en kwaliteit.

Duur, slecht, langzaam, veel vertragingen, ouderwets, achtergesteld en met veel problemen. Zo omschrijven de inwoners van Extremadura hun treinen netwerk. De autonome deelstaat in het zuidwesten van het land heeft 725 kilometer aan treinsporen maar volgens de manifestanten is 15% daarvan erg slecht waarbij de treinsporen nog met houten bielzen aangelegd zijn. De treinen die in Extremadura rijden zijn tussen de 7 en 12 jaar oud en het lijkt er wel op of heel Spanje nieuwe treinen krijgt en de oude treinstellen en rijtuigen naar Extremadura worden gestuurd. Treinen kunnen slechts snelheden bereiken van 80 tot 100 kilometer per uur in tegenstelling tot de 160 kilometer per uur wat normaal is.

De inwoners zijn het nu zat en eisen van de regering een “tren digna del siglo XXI” een goede trein uit de 21e eeuw. Er zijn geen dubbele sporen in Extremadura wat dus inhoudt dat als er een ongeluk gebeurd of een trein pecht heeft, het hele treinverkeer op dat traject stilligt. Dit zorgt ervoor dat veel mensen te laat op hun werk komen, toeristen hun bestemmingen niet kunnen bereiken en er steeds minder gebruik wordt gemaakt van de treinen terwijl men dat eigenlijk wel wil. Daarnaast zijn er maar weinig wagons met airconditioning te vinden in Extremadura terwijl dat toch de regio is waar het behoorlijk warm kan worden in de zomer.

De extremeños zijn deze zaterdag dan ook in grote aantallen bijeen gekomen op de Plaza España waar om 11 uur de manifestatie gepland stond. De meer dan 7.000 (volgens de politie, de Junta de Extremadura spreekt van 40.000) manifestanten kwamen met bussen naar Madrid omdat men geen vertrouwen had in de treinservice. Iets wat ook wel blijkt want een deel van de deelnemers die wel met de trein kwam, arriveerde met meer dan 30 minuten vertraging.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Als ze massaal beloven op de PP te gaan stemmen hebben ze binnen korte tijd overal AVE’s. Als je in een minder bevolkt gaat / wilt wonen met meer rust en ruimte moet je bepaalde dingen op de koop toe nemen. De regio in Spanje met de meeste (nutteloze) ambtenaren heeft dus ook nog het lef om te gaan eisen. Dit zijn dus geen ambtenaren die daar geplaatst zijn vanuit een decentralisatie oogpunt, maar puur om uit hun neus te vreten.

 2. Treinstellen en rijtuigen van 7 en 12 jaar zijn nog nieuw. Geen
  airco hierin kan ik niet geloven. De 15 percent spoor met nog
  houten dwarsliggers is volwaardig spoor en heeft niets met
  snelheidsbeperking te maken. Enkelspoor geeft meer kans op
  vertraging, daar de ene trein soms op de andere moet wachten.
  Denk maar niet dat Renfe of Adif zullen besluiten dubbelspoor
  aan te leggen in een dun bevolkt gebied als Extremadura.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken