skip to Main Content
Verdachten van groepsverkrachting “la manada” in Pamplona voor de rechter

Verdachten van groepsverkrachting “la manada” in Pamplona voor de rechter

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De vijf jongemannen die ervan verdacht worden een meisje tijdens het San Fermin feest in 2016 te hebben verkracht, staan deze dagen voor de rechter in Madrid. Er is nogal wat commotie ontstaan over hoe deze rechtszaak in de media komt. Zo noemen de mannen zichzelf “la manada” ofwel de groep en zouden zij hebben aangegeven dat het meisje seks wilde hebben. De verdediging van de jongemannen heeft zelfs een privé detective ingehuurd om aan te tonen dat het meisje na de verkrachting een “normaal” leven leidt, iets wat blijkbaar niet mag als je verkracht bent.

De vijf jongemannen die voor de rechter staan komen uit Andalusië en hebben in groepsverband een meisje uit Madrid verkracht. Dat gebeurde in een portiek in Pamplona toen het meisje meende dat ze met de jongemannen een stickie zou gaan roken maar daarna verkracht werd. De jongemannen namen het hele gebeuren op video op en deelden de dagen daarna de beelden, foto’s en teksten met vrienden. Veel van deze video’s en foto’s zijn later door de jongens verwijderd. Ook namen de jongens de mobiel mee van het meisje zodat zij de politie niet zou kunnen bellen. Het meisje werd na de verkrachting door omstanders opgevangen die wel de politie belden.

“Normaal leven”

De agenten van de Guardia Urbana uit Pamplona hebben het verhaal van het meisje bevestigd en geven aan dat het slachtoffer in shock was toen ze geholpen werd. Er is echter wat commotie ontstaan omdat de rechter diverse bewijzen wel accepteerde en diverse anderen niet. Daarnaast heeft de verdediging van de jongemannen een detective ingehuurd om het slachtoffer te volgen op internet waarbij het hen opviel dat zij “een normaal leven” leidde. Zo zou zij foto’s op Instagram en Facebook geplaatst hebben waarop een shirt te zien was met de tekst “Hagas lo que hagas, quitate las bragas” ofwel “wat je ook doet, trek je slipje uit”. Dat is een zin die in Spanje bekend werd door Karime, een deelneemster in een reality show. Voor de verdediging van de jongemannen was de verkrachting blijkbaar niet ernstig genoeg en proberen zij zo aan te tonen dat het verkrachte meisje de verkrachting verzonnen heeft.

Manifestatie

Vanwege deze rechtszaak en de problemen die daardoor ontstaan zijn doordat veel vrouwen vinden dat de rollen onterecht worden omgedraaid door van het verkrachte meisje niet meer het slachtoffer te maken, zijn in Madrid honderden vrouwen en mannen uit protest de straat opgegaan waardoor de Gran Via enige tijd gesloten moest worden voor het verkeer. In principe as dit een kleine manifestatie maar gedurende de avonduren kwamen er steeds meer deelnemers bij die naar het Puerta del Sol plein gingen om te demonstreren tegen al het geweld tegen vrouwen. Er waren op meerdere plaatsen in Spanje, zoals in de stad Pamplona, manifestaties.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by