Bestelbus met 52 migranten ramt grensovergang Ceuta

Bestelbus met 52 migranten ramt grensovergang Ceuta
Beeld: El Pais

Bestelbus met 52 migranten ramt grensovergang Ceuta

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In de nacht van zondag op maandag heeft een bestelbus met daarin 52 migranten een grensovergang tussen Marokko en Ceuta geramd. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt en dit soort acties wordt omschreven als ‘furgoneta kamikaze’. Het is echter wel de eerste keer dat er zoveel migranten aan boord zaten.

Het voorval deed zich voor rond 4 uur ‘s nachts bij de Tarajal ingang van de grensovergang tussen Spanje (Ceuta) en Marokko. Een witte bestelbus reed met grote snelheid in op de grensovergang waarna een deel van de 52 uit sub-Sahara afkomstige migranten op de vlucht sloeg.

In totaal ging het 34 mannen, 16 vrouwen en 2 minderjarigen die aan boord zaten en naar het Playa del Tarajal vluchten om daar door de politie aangehouden te worden. Vier van de migranten waren gewond en zijn naar het plaatselijke ziekenhuis overgebracht.

Het is niet de eerste keer dat men probeert op deze manier de grens over te steken van Afrika naar Spanje. Dit gebeurt al sporadisch sinds 2013 maar nog nooit met zoveel inzittenden. In 2018 werd een automobilist veroordeeld voor een soortgelijke actie toen hij met 14 inzittenden de grens probeerde over te steken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.