Search
menu
Search

Bestelbus met 52 migranten ramt grensovergang Ceuta

Oeps ... foto ontbreekt!

Bestelbus met 52 migranten ramt grensovergang Ceuta

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In de nacht van zondag op maandag heeft een bestelbus met daarin 52 migranten een grensovergang tussen Marokko en Ceuta geramd. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt en dit soort acties wordt omschreven als ‘furgoneta kamikaze’. Het is echter wel de eerste keer dat er zoveel migranten aan boord zaten.

Het voorval deed zich voor rond 4 uur ‘s nachts bij de Tarajal ingang van de grensovergang tussen Spanje (Ceuta) en Marokko. Een witte bestelbus reed met grote snelheid in op de grensovergang waarna een deel van de 52 uit sub-Sahara afkomstige migranten op de vlucht sloeg.

In totaal ging het 34 mannen, 16 vrouwen en 2 minderjarigen die aan boord zaten en naar het Playa del Tarajal vluchten om daar door de politie aangehouden te worden. Vier van de migranten waren gewond en zijn naar het plaatselijke ziekenhuis overgebracht.

Het is niet de eerste keer dat men probeert op deze manier de grens over te steken van Afrika naar Spanje. Dit gebeurt al sporadisch sinds 2013 maar nog nooit met zoveel inzittenden. In 2018 werd een automobilist veroordeeld voor een soortgelijke actie toen hij met 14 inzittenden de grens probeerde over te steken.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?