Search
menu
Search

Minder dan 10% woningen Alicante heeft zonnepanelen

Oeps ... foto ontbreekt!

Minder dan 10% woningen Alicante heeft zonnepanelen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Minder dan 10% van alle woningen in de provincie Alicante heeft zonnepanelen op het dak staan of liggen. Slechts 200 woningen maken gebruik van zonne energie om elektriciteit voor eigen gebruik op te wekken terwijl er tienduizenden woningen te vinden zijn in de provincie waar 360 dagen per jaar de zon schijnt.

Het gebruik van zonnepanelen staat nog steeds op een laag pitje in Spanje en dat terwijl het land de meeste zon heeft van heel Europa. Het is en blijft een vreemde situatie die moeilijk uit te leggen is maar langzaam komt er een verandering op gang. 

Ondanks dat vorig jaar de demissionaire regering van Pedro Sánchez (op aanraden van de EC) alle regels en bureaucratie versimpelden en de zonnetaks verdween, zijn er nog steeds weinig huishoudens die kiezen voor zonnepanelen.

Volgens de regionale krant van Alicante zijn er in de hele provincie maar 200 woningen te vinden die zonnepanelen op het dak hebben staan of liggen. En dan hebben we het eigenlijk over woningen én bedrijven in de provincie.

Dankzij de veranderingen die de PSOE-regering heeft doorgevoerd nadat de PP-regering het gebruik van zonnepanelen bestrafte en ontmoedigde, is er een wijziging op gang gekomen en hebben meer mensen zonnepanelen geïnstalleerd of denkt men er in ieder geval wel over na. Ook de prijsverlaging van de panelen en installatie is een pluspunt voor de verdere groei.

Vooralsnog is het echter nog niet veel goeds in de provincie Alicante en zijn er slechts 200 woningen die gebruik maken van wat de zon gedurende 360 dagen per jaar te bieden heeft. Overigens zal dat in andere provincies in het land niet veel anders zijn en is het aantal woningen met zonnepanelen op het dak nog erg laag.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?