Wist je dat Denia aan de Costa Blanca ook een Eiffeltoren heeft?

Wist je dat Denia aan de Costa Blanca ook een Eiffeltoren heeft?
Beeld: De echte Eiffeltoren in Parijs / Freepik

Wist je dat Denia aan de Costa Blanca ook een Eiffeltoren heeft?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Je zou het niet geloven maar Parijs heeft een Spaanse concurrent gekregen, wat betreft de Eiffeltoren dan. Het is Rafael Martínez, eigenaar van een recycling- en handelsbedrijf van schroot, die Denia op de kaart heeft gezet als ‘klein-Parijs’ met zijn eigen Eiffeltoren. In dit geval gaat het om een kleinere versie van 15 meter hoog en een gewicht van 3.000 kilo die van gerecycled ijzer gemaakt is.

Volgens de bedenker en bouwer van de Spaanse Eiffeltoren kwam hij op zijn idee tijdens een romantische reis met zijn vrouw naar Parijs. Het was zijn partner die hem daarna uitdaagde om een Eiffeltoren te bouwen en dus heeft Rafael twee jaar van zijn leven besteed aan het bouwen van zijn eigen ‘Torre Eiffel’.

Rafael zelf zegt dat hij al het voorbereidend werk heeft gedaan zoals het berekenen en ontwerpen van zijn creatie maar het bouwen zelf gebeurde vaak in een teamverband. Zijn business partner germán Bellstedt heeft hem geholpen met het verzamelen en uitzoeken van het gerecycled ijzer en metaal dat nodig was.

Rafael weet dat zijn Eiffeltoren niets wegheeft van de constructie die Gustav Eiffel tussen 1887 en 1889 in Parijs bouwde als onderdeel van de wereldtentoonstelling van 1889, maar hij heeft er slechts een week over gedaan. Het oorspronkelijke idee van Rafael was en is nog steeds om zijn ‘Torre Eiffel’ te verkopen maar hij hoopt wel dat de de toren in Denia of in de buurt blijft.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.