skip to Main Content
Bicing Barcelona begint nu ook elektrische fietsen te verhuren

Bicing Barcelona begint nu ook elektrische fietsen te verhuren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bicing1BARCELONA – Vanaf nu is het naast de gewone fiets ook mogelijk om bij de stadsverhuurdienst Bicing elektrische fietsen te huren. Vanaf nu tot en met begin 2017 zal men een test doen om te kijken of de elektrische fietsen een succes zijn en of ze niet te duur in onderhoud zijn. Voorlopig zijn er 150 elektrische fietsen te vinden bij 23 Bicing punten in de stad.

Zeven jaar nadat Bicing voor het eerst fietsen plaatste in de stad is men begonnen met de volgende stap. De elektrische fiets. De bedoeling is om te beginnen met 150 elektrische fietsen bij 23 Bicing punten waardoor 1.500 abonnees gebruik kunnen maken van deze nieuwe fietsen. Gedurende 2015 en 2016 zullen er nog eens 23 ophaalpunten en 150 fietsen bijkomen om daarna te evalueren of men doorgaat of niet.

Er zijn echter wel enkele voorwaarden om een elektronische fiets mee te kunnen nemen. Zo dient men abonnee te zijn en geen problemen te hebben veroorzaakt met de huur van de gewone fietsen. Daarnaast dient men per jaar 14 euro extra te betalen voor het gebruik van elektronische fietsen.

Bicing is een gemeentelijke service van Barcelona om fietsen te verhuren aan alle personen die abonnee zijn van de service. Een abonnement kost 47,16 euro per jaar waarbij men de eerste 30 minuten gratis gebruik kan maken van de fietsen. Daarna wordt er gedurende 2 uur elke 30 minuten 0,74 euro betaald en als je de fiets meer dan 2 uur gebruikt nog eens 4,49 euro extra per uur.

Wil je ook gebruik maken van een elektrische fiets dan komt bovenop de normale prijs nog eens 14 euro per jaar en 0,45 euro voor de eerste 30 minuten, 0,80 euro per 30 minuten gedurende 2 uur na de eerste 30 minuten en 5 euro per uur vanaf 2 uur gebruik.

Nadat men in maart 2007 is begonnen met Bicing en het een succes bleek, zijn er inmiddels meer dan 6.000 Bicing fietsen bij 420 ophaalpunten te vinden in de stad Barcelona. De openbare fietsverhuur service is speciaal in het leven geroepen voorde inwoners van de stad en niet voor toeristen. Men moet geregistreerd staan als inwoner om in aanmerking te komen voor een Bicing pas – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken