skip to Main Content
Elke drie minuten wordt er een huisdier in de steek gelaten in Spanje

Elke drie minuten wordt er een huisdier in de steek gelaten in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

hond5MADRID – Spanje staat er alom bekend dat het land de slechtste reputatie heeft als het op huisdieren aankomt. En dan hebben we het met name over de in steek gelaten huisdieren. Volgens het Observatorio de la Fundación Affinity worden er jaarlijks meer dan 150.000 huisdieren in Spanje in de steek gelaten wat ongeveer neerkomt op een huisdier per drie minuten.

De redenen voor het in de steek laten van hun huisdieren door de Spanjaarden lopen nogal uiteen en verschillen zelfs per deel van Spanje. Over het algemeen is een onverwacht nest puppy’s een van de grootste redenen om huisdieren in de steek te laten, in 19% van de aan hun lot over gelaten huisdieren was dit het geval. Ook de economische crisis is niet echt positief gebleken voor de huisdieren aangezien 15% van de gevallen te maken heeft met het niet meer kunnen betalen van voedsel en andere kosten van een huisdier.

In de zomer wordt het alleen nog maar erger voor de Spaanse huisdieren wanneer families op vakantie gaan en hun huisdier gewoon op straat zetten omdat het de baasjes even niet goed uitkomt. In 10% van de gevallen had men gewoon geen interesse meer in een huisdier en dus wordt deze op straat gezet en aan hun lot overgelaten. In 8% van de gevallen ging het om een geval van onbehoorlijk gedrag van een huisdier wat de reden was om deze in de steek te laten.

Het goede nieuws is echter weer dat mede dankzij het goede werk van asielen en particuliere instellingen ongeveer de helft van de in de steek gelaten honden en katten nieuwe baasjes vinden. Dat betekend natuurlijk nog steeds dat er zo’n 75.000 honden en katten op straat leven en aan hun lot zijn overgelaten, een situatie die in geen enkel ander Europees land plaatsvind. Er wordt dan ook continue om hulp gevraagd bij de overheid die weliswaar enkele wetten veel strenger heeft gemaakt maar wat tot nu toe nog niet tot resultaten heeft geleidt – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken