Search
menu
Search

Nieuwe aquarium Poema del Mar in Las Palmas op Gran Canaria geopend

Oeps ... foto ontbreekt!

Nieuwe aquarium Poema del Mar in Las Palmas op Gran Canaria geopend

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De hoofdstad Las Palmas van het Canarische Eilanden Gran Canaria heeft er sinds het afgelopen weekend een nieuwe toeristische attractie bijgekregen. Het nieuwe aquarium Poema del Mar werd feestelijk geopend waarna het de bedoeling is dat dit het beste aquarium van Europa moet worden. Het hele project werd op touw gezet door dezelfde eigenaren als van het Loro Parque en heeft meer dan 25 miljoen euro gekost.

Het nieuwe aquarium Poema del Mar (letterlijk het gedicht van de zee) is gelegen in een modern en opvallend gebouw aan de pier Muele Sanapú in de haven van Las Palmas de Gran Canaria. Het Acuario Poema del Mar is op een steenworp afstand van het winkelcentrum El Muelle gelegen en niet ver van de aanlegsteigers voor de cruiseschepen.

In het nieuwe aquarium worden 35 ecosystemen vanuit de hele wereld nagebootst waarbij natuurlijk ook extra aandacht wordt gegeven aan het zeeleven rondom de Canarische Eilanden. Het is helaas niet gelukt om het grote aquarium af te krijgen voor de opening maar dat zal niet lang meer duren volgens de eigenaren.

Op dit moment zijn er meer dan 350 soorten vissen, amfibieën en reptielen in verschillende watertanks en aquaria te zien. Hieronder bevinden zich de elektrische paling, Afrikaanse maanvis, bichir Congo snoek, de zeekat, egelvissen, Siam krokodil, de karetschildpad, diverse soorten kwallen, engel haaien en hamer haaien, zeepaardjes en de tijger vis.

De inauguratie van het 12.500 vierkante meter grote complex vond het afgelopen weekend plaats in het bijzijn van de burgemeester en de regiopremier van de Canarische Eilanden. De eigenaar van het aquarium is de familie Kiessling, reeds bekend op Gran Canaria vanwege het Loro Parque welke reeds 45 jaar bestaat.

Buiten dat er tientallen waterbassins te vinden zijn in het aquarium en dat het geheel spectaculair gepresenteerd wordt aan de bezoekers is een van de meest opvallende ruimtes die van het grootste gebogen glas ter wereld welke 140 ton weegt, 36 meter lang is en zeven meter hoog wat te vergelijken is met een enorm groot bioscoopscherm maar dan met levende vissen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?