skip to Main Content
Onderwerpen en vragen die in 2017 het meest in Google gezocht werden in Spanje

Onderwerpen en vragen die in 2017 het meest in Google gezocht werden in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Veel mensen weten het misschien niet maar als je iets in de zoekbalk van de grootste en populairste zoekmachine Google intypt dan krijg je niet alleen snel antwoord maar wordt dat ook door Google onthouden. Die informatie gebruikt de Amerikaanse zoekgigant om je in de toekomst betere antwoorden te kunnen geven, een geschiedenis van je zoekopdrachten bij te houden en om beter en gericht te adverteren, de grootste bron van inkomsten van Google. Elk jaar maakt Google per land bekend waarop men het meeste zocht en welke vragen het meeste gesteld werden in de zoekmachine Google. Dit zijn de zoekopdrachten van 2017 in Spanje.

Algemeen

In de categorie algemene zoekopdrachten kan het niet anders of het thema Catalonië ofwel in het Spaans Cataluña (1) staat bovenaan de lijst. In 2017 werd de laatste maanden van het jaar over bijna niets anders meer gesproken en geschreven in Spanje, de onafhankelijkheidsdrang en alle problematiek rondom het thema Catalonië. Daarnaast staat op de nummer 2 de aanslag in Barcelona op de lijst ofwel Atentado Barcelona (2) die op 17 augustus plaatsvond op de Ramblas in de Catalaanse hoofdstad. Als derde op de lijst staat de in 2017 overleden actrice/model Bimba Bosé (3) die een positie heeft boven de naar België gevluchte afgezette Catalaanse regiopremier Puigdemont (4) die het met een vierde plaats moet doen. Als vijfde op de lijst staat de dit jaar overleden ex-motorcoureur Ángel Nieto (5). Om de top 10 vol te maken staan ook nog Eurovisión (6), HBO (7), de overleden ex minister van defensie Carme Chacon (8), de iPhone 8 (9) en uiteraard de zomerhit Despacito (19) in de top 10.

Sport

Bij de categorie sport staan niet FC Barcelona of Real Madrid bovenaan de lijst maar wel de Liga Santander (1) ofwel de Spaanse voetbalcompetitie. Op de tweede plaats staat Eurobasket (2) gevolgd door de voor een recordbedrag naar PSG vertrokken Braziliaanse voetballer Neymar (3). De Champions League (4) staat op een vierde plaats gevolgd door het tennistoernooi Roland Garros (5). Om de top 10 lijst te voltooien staan ook nog op de lijst Tour de France (6), Wimbledon (7), de door FC Barcelona gekochte voetballer Dembélé (8), Fútbol Club Barcelona (9) en de Vuelta España (10).

Personen

Bij de meest gezochte personen staat de in 2017 overleden Spaanse zangeres, actrice en model Bimba Bosé (1) op de nummer een positie gevolgd door de afgezette Catalaanse regiopremier Puigdemont (2) en op de derde plaats de overleden ex-motorcoureur Ángel Nieto (3). De vierde plaats is voor de overleden ex-defensieminister Carme Chacon (4) gevolgd door Andrea Janeiro (5) op de vijfde plaats (dit is de dochter van tv persoonlijkheid Belén Esteban en stierenvechter Jesulín de Ubrique).

TV, film en series

In de categorie televisie, films en series staat het Eurovisión (1) ofwel het Eurovisiesongfestival op de eerste plaats gevolgd door het kanaal (en streamingdienst) HBO (2) op de tweede plaats. De Oscars (3) staan derde op de lijst gevolgd door het programma Supervivientes (4) op de vierde plaats en La Sexta Directo (5) op de vijfde plaats (dat is de live internet uitzending van het kanaal La Sexta).

Hoe…?

Op Google worden ook veel vragen gesteld, iets wat jezelf waarschijnlijk ook doet. In Spanje waren de meeste gestelde vragen in de categorie ¿Cómo…? ofwel Hoe…? de volgende. Op de nummer een staat ¿Cómo eres según tu nombre? ofwel Hoe ben je volgens je naam? gevolgd door de nummer twee ¿Cómo hacer slime? ofwel Hoe moet ik slijm maken? De derde meest gestelde vraag is ¿Cómo hacer torrijas? ofwel Hoe moet ik wentelteefjes maken? gevolgd door de nummer vier ¿Cómo llegar Google Maps? ofwel Hoe moet ik er komen Google Maps? Uiteindelijk is de nummer vijf vraag geworden ¿Como saber si tengo cláusula suelo? ofwel Hoe kom ik te weten of ik een bodem-rente heb?

Wat is…?

Naast de ¿Cómo? ofwel Hoe…? vragen worden er ook veel ¿Qué es…? ofwel Wat is…? vragen gesteld en dit is in 2017 de top vijf met op de eerste plaats de vraag ¿Qué es el articulo 155? ofwel Wat is artikel 155? wat uiteraard met de Catalonië kwestie te maken heeft. Op de nummer twee staat ¿Qué es TGSS? ofwel Wat is TGSS? wat een afkorting is voor Tesorería General de la Seguridad Social, de Sociale Zekerheid in Spanje. Als derde staat op de lijst ¿Qué es la DUI? ofwel Wat is de DUI? wat een afkorting is voor Declaración Unilateral de Independencia ofwel een unilaterale afscheiding van Catalonië. Op de vierde plaats staat de vraag ¿Qué es el lupus? ofwel Wat is de lupus? wat een auto-immuunziekte is. Als nummer vijf staat op de lijst de vraag ¿Qué es la CUP? ofwel Wat is de CUP? wat verwijst naar de Catalaanse anti-kapitalistische politieke partij Candidatura d’Unitat Popular.

Wil je weten waarna het meeste gezocht werd in Nederland klik dan hier voor de lijsten van Google. Wil je weten waarna het meeste in Google gezocht werd in België klik dan hier voor die top 5 lijsten

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken