skip to Main Content
De PP stelt vragen aan de PSOE over stierenvechten en de jacht in Spanje
ABC

De PP stelt vragen aan de PSOE over stierenvechten en de jacht in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Op dinsdag zal de conservatieve Partido Popular (PP) een beetje optreden als de extreemrechts partij VOX die nog geen zetels heeft in het Spaanse parlement. Tijdens de parlementszitting wil de PP van de regerende PSOE-partij weten wat hun houding is wat betreft het stierenvechten en de jacht in Spanje. De VOX-partij heeft in haar verkiezingsprogramma staan dat beiden via de wet extra beveiligd moeten worden in Spanje, iets wat ook de PP wil bewerkstelligen.

Is het toeval dat de PP vragen stelt over iets wat VOX als zeer belangrijk ziet? Is het toeval dat de PP juist die vragen stelt nu de conservatieve partij in onderhandeling is met de extreemrechtse partij in Andalusië? Hoe dan ook, de partij van Pablo Casado van de PP zal in het Spaanse parlement vragen aan de PSOE van Pedro Sánchez wat de houding is van de socialisten wat betreft het stierenvechten en de jacht in Spanje.

Die vragen worden echter niet aan de Spaanse premier gevraagd maar aan de minister van Cultuur José Guirao. Deels ook omdat de minister van ecologische transactie Teresa Ribera enkele weken geleden in een interview aangaf dat als het aan haar lag alles waarbij dieren voor plezier worden gedood verboden wordt. De minister zei daarbij wel dat dit haar persoonlijke mening is en dat dit niet haar verantwoordelijkheid is binnen de Spaanse regering.

Volgens minister Ribera is de mentaliteit van de Spanjaarden aan het veranderen en willen veel inwoners van het land niets meer weten van het stierenvechten en de jacht op dieren. Persoonlijk begrijpt zij ook niet dat er mensen zijn die voor hun plezier, inclusief met kleine kinderen, naar een evenement gaan kijken waar dieren voor plezier worden gemarteld en gedood. Als het aan haar lag zou het verboden moeten worden in Spanje.

Vanwege haar persoonlijke mening worden dus nu vragen gesteld in het parlement want de PP wil weten wat de andere ministers van het stierenvechten en de jacht in Spanje vinden en of zij de mening van de PSOE-minister delen.

In oktober dit jaar werd er nog een enquête gehouden door ElectoPanel over de “tauromaquia” wat alles is rondom activiteiten met stieren. Daaruit bleek dat 47% van de Spanjaarden tegen deze activiteiten is, 38% het niet weet of lever geen mening geeft en slechts 12% voor o.a. het stierenvechten is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. “…Is het toeval dat de PP vragen stelt over iets wat VOX als zeer belangrijk ziet? Is het toeval dat de PP juist die vragen stelt nu de conservatieve partij in onderhandeling is met de extreemrechtse partij in Andalusië? …”
  Hiermee wordt geïnsinueerd dat de PP hiermee de steun van VOX in Andalusië probeert te kopen. Dat zou best kunnen, want (om)kopen ligt tenslotte in de aard van `t beestje. Toch ook niet vergeten dat VOX uit de PP geboren is en dat het DNA van deze partijen dus veel (extreem rechtse) overeenkomsten vertoont. Het is ook mogelijk dat Pablo (terecht) vreest dat VOX electoraal een bedreiging wordt en probeert hij op die manier een aantal fanatiek nationalistische kiezers te recupereren. Voldoende redenen dus voor de PP om dit VOX-programmapunt over te nemen.

 2. Is het uit domheid of om hun aan te stellen en denken dat ze iets zijn dat ze het blijven doen?Spanje is zo een prachtig land maar hun idiote dieren mishandeling is om van te braken.

 3. Inderdaad zal het helaas nog wel te lang duren,
  voordat we van die dierenmishandelingen af zijn.
  Jachthonden worden nog steeds gedumpt in het bos,
  na een jaar van slecht eten en opsluiting….
  Nog steeds is het “een familie feest ‘om in het najaar
  het varken de keel door te snijden, waardoor hij langzaam dood bloed.
  ( om het bloed op te kunnen vangen voor de worst makerij )
  Het dier krijst vreselijk lang en kinderen spelen er vlakbij…
  Walgelijk !!! Moet wel zeggen dat ik in deze 30 jaar,
  woonachtig in spanje, iets verbetering zie.
  Dus elke kritische toon, svp óók in de politiek,
  is van harte welkom !

  1. Eet jezelf vlees? Weet je hoe de varkens en andere dieren gillen in een slachthuis? en hoe ze vervoerd worden?? Is ook vreselijk, alleen dan zien, horen en ruiken wij het niet…..

 4. Jammer dat het geluid van anti jacht en anti stierenvechten alleen van de PSOE komt ?. Maar let op ze zullen er net als de PP en VOX gewoon voor blijven stemmen. De enige hoop voor afschaffing is de bevolking zelf die niet meer gaat. Maar ik vrees dat het nog lang gaat duren voordat we van al die gruwelen tegen dieren af zijn ???.

 5. Blijkbaar hopen ze bij de PP met deze tactiek dus te voorkomen dat de Spaanse kiezer hen zullen afrekenen voor de ongeziene aantal corruptie zaken die hun eigen partij treft (een ja, de PSOE is dus in het zelfde bedje ziek iets wat de Andalousie verkiezing ondergang verklaart die er dus ook ééntje was voor de PP) !!!!!

  1. Ach joh, Arthur Mas en nog een berg Catalaanse politici zijn gelukkig niet vervolgd of worden vervolgd voor corruptie en misbruik van overheids gelden….het hele fucking illegale referendum is toch betaald met illegaal verkregen gelden….dus shut up or fuck off miskleun!

   1. Oei Juan74. Als J jouw reactie gaat vertalen slaat zijn vertaalpc op tilt!
    Maar gelijk heb je: dat J maar eerst eens voor zijn eigen deur gaat vegen

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken