Weinig nieuwe corona-maatregelen voor de feestdagen in Andalusië

Weinig nieuwe corona-maatregelen voor de feestdagen in Andalusië
Beeld: 123rf (aangepast)
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SEVILLA – De regionale overheid van de autonome regio Andalusië heeft ondanks de stijgende corona-cijfers op vrijdag 18 december besloten gewoon door te gaan met het regionale uit twee fasen bestaande de-escalatieplan. Dat plan begon op 12 december tot en met 17 december met fase 1 terwijl fase 2 op vrijdag 18 december is begonnen en zal duren tot 10 januari 2021. Er zijn weinig wijzigingen behalve voor de horeca.

Fase 1 van het regionale de-escalatieplan werd op donderdag 17 december beëindigd en op vrijdag 18 december is fase 2 van dit regionale plan begonnen. Dat houdt in dat de inwoners van de autonome regio Andalusië vanaf deze vrijdag weer wat meer ‘vrijheden’ hebben om te reizen binnen de regio, langere avondklok en de horeca langer open mag.

Horeca

De enige grote wijziging die is ingevoerd heeft te maken met de horeca omdat de ‘cafeterías’ nu toch tussen 18 en 20 uur open mogen blijven maar zonder alcohol te schenken. Dat geldt alleen voor die zaken die een licentie hebben voor cafetaria en niet voor de bars en restaurants.

In fase 1 was het zo dat de bars en restaurants en horeca over het algemeen open mocht zijn tot 18 uur maar in fase 2 zijn daar ook de tijden van 20 tot 22.30 uur (30 minuten extra) bij gekomen terwijl de horeca tussen 18 en 20 uur gesloten moet zijn.

Uitzondering daarop zijn de avonden van 24 en 31 december wanneer de bars en restaurants tot 1.00 uur geopend mogen zijn.

Avondklok

De regionale avondklok is in fase 2 veranderd van 22 tot 7 uur in fase 1 naar 23 tot 6 uur in fase 2 vanaf vrijdag 18 december.

Tijdens de avonden van 24 december (Nochebuena) en 31 december (Nochevieja) geldt dat de avondklok verlengd wordt van 1.00 tot 6.00 uur. De rest van de feestdagen blijft de avondklok 23.00 tot 06.00 uur.

Samenkomen

Er mogen tijdens de dagen 24, 25 en 31 december en 1 januari maximaal 10 personen samenkomen. De rest van de dagen inclusief Driekoningen op 5 en 6 januari geldt een groepsgrootte van maximaal 6 personen. Het wordt aangeraden dat deze groepen uit niet meer dan twee ‘bubbels’ of samenwonenden bestaan.

Lockdown

Wat betreft de reisrestricties zijn deze vanaf vrijdag 18 december soepeler geworden. Dat wil zeggen, de regionale lockdown voor de hele autonome regio Andalusië blijft bestaan met het verbod op in- en uitreizen van de regio maar de inwoners mogen buiten de eigen provincie komen en tussen provincies reizen. Met andere woorden als je in Andalusië woont mag je vrij door de hele autonome regio reizen maar niet daarbuiten komen.

Tussen 23 december en 6 januari gelden speciale corona-maatregelen vanwege de feestdagen. Zo wordt de regionale lockdown opgeheven waardoor het weer is toegestaan om de autonome regio Andalusië in en uit te reizen MAAR alleen om met de familie of goede vrienden bijeen te komen dus niet voor een vakantie of bezoek aan vakantiewoning.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.