skip to Main Content

Burkaverbod in Lleida opgeschort

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LLEIDA – (Else Beekman) Het Hoogerechtshof in Catalonië heeft het op 8 oktober 2010 ingestelde verbod op het dragen van boerka’s opgeheven. Het verbod is opgeschort totdat er een besluit is genomen door een rechter over het beroep van de islamitische vereniging Watani.

Sinds dinsdag 12 januari mogen Islamitische vrouwen in Lleida hun hoofdbedekking weer dragen in alle openbare ruimten waarvoor het verbod gold. Zo was het voor hen onmogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer, overdekte markten en buurthuizen.

Lleida was op 9 december 2010, toen het verbod van kracht ging, de eerste gemeente in Spanje die deze radicale maatregel ten uitvoer bracht. De Islamitische vereniging Watami vecht het verbod aan omdat het van mening is dat het hier gaat om discriminatie op religieuze gronden.

Sterke zaak

Veel vrouwen kiezen er zelf voor om boerka’s, niqaabs en hiyabs te dragen in plaats van dat ze hiertoe gedwongen zouden worden door hun mannelijke familieleden, zo meldt Watami’s advocaat, Carlos Antolá, die ervan is overtuigd een sterke zaak te hebben op bovengenoemde gronden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend