skip to Main Content

Symposium over Spaans gezondheidssysteem in La Nucia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Else Beekman) Op 16 februari 2010 wordt in La Nucia een symposium gehouden over alle ins en outs van het publieke en private gezondheidsstelsel voor Nederlanders in Spanje. Nederlanders woonachtig in en rond de regio La Marina Baixa kunnen zich hier gratis voor inschrijven. Er is plaats voor zeshonderd personen.

Het symposium werd geïnitieerd door Bart Gommans, manager Dienstverlening Europese Residenten Gemeente La Nucia. Hij zal eveneens de presentatie op zich nemen.

Doelstelling

‘Doelstelling van dit symposium is de vele vragen, twijfels, onrechtvaardigheden, rechten, plichten, enz, te belichten en wellicht bijdrage te leveren voor verbeteringen en oplossingen. Vroeg of later krijgen we allemaal met de dokter te maken. Een goede medische infrastructuur ter plaatse geeft je dan toch een beter gevoel’, aldus Bart Gommans.

Thema’s

De thema’s die onder meer besproken worden zijn: de Seguridad Social voor de Nederlandse resident in Spanje, de nieuwe akkoorden tussen HCB en de overkoepelende verzekeringsgroep Uvit met betrekking tot de Nederlandse niet-resident, het nieuwe medisch specialistisch centrum van La Nucía, La ley de dependencia, de Nederlandse zorgverzekeringswet (Zvw) van 2006 en de consequenties voor de Nederlander, woonachtig in Spanje en nog veel meer.

Gastsprekers

De gastsprekers beschikken allen over een brede ervaring en de nodige expertise: Bernabé Cano, arts en burgemeester van La Nucía, Ana Vasbinder, institutionele betrekkingen Hospital Clínica Benidorm, Mª Dolores Llinares, internationale betrekkingen Hospital Imed Levante Benidorm, Lisette de Leeuw, directeur en eigenaar Anneke Integral Care Services, Cees van der Wiel, voorzitter Vereniging Nederlandse Gepensioneerde in Spanje en Stichting Belangenbehartiging Nederlandse Gepensioneerden in het Buitenland.

Praktische informatie

Datum: 16 februari 2011, tijd: van 10.00 tot 13.00 uur, plaats: Auditori de la Mediterrània, La Nucía.

Inschrijving: Extensión Administrativa del Ayuntamiento de La Nucía, C/Barbados nº 1, nabij rotonde nº 5, in La Nucía.Telefoon: 966875410 – 699982007, of via Email:bartgommans@gmail.com onder vermelding van naam, woonplaats en telefoonnummer. Parkeren kan gratis in de ondergrondse parkeergarage op de Plaça de Les Nits in La Nucía.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend