skip to Main Content
Het Nederlandse C&A gaat 23 winkels in Spanje en Portugal sluiten

Het Nederlandse C&A gaat 23 winkels in Spanje en Portugal sluiten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De van oorsprong Nederlandse C&A kledingwinkels gaat 23 winkels sluiten in Spanje waarbij 16% van alle werknemers, zo’n 300 personen, zonder werk komen te zitten. In totaal heeft C&A in Spanje 106 winkels maar dat gaan er dus net iets meer dan 80 worden. De reden voor het sluiten van deze filialen is het feit dat ze verliezen lijden. In september 2016 werd de emblematische winkel aan de Gran Vía in Madrid al gesloten.

C&A heeft besloten een op de vijf winkels in Spanje te gaan sluiten. Volgens het winkelconcern moet men de winkels sluiten omdat de verkopen al een tijd lang slecht zijn en er veel concurrentie bij is gekomen zoals het zeer populaire Primark waardoor er ook geen goede toekomst gezien wordt. Wat C&A wil is het aantal winkels reduceren tot ongeveer 80 filialen om de structuur aan te passen. Daarnaast zal ook het distributiecentrum in Spanje kleiner gaan worden om ook daar op kosten te besparen.

Naast 23 winkels die gesloten gaan worden zal C&A ook 5 winkels in Portugal gaan sluiten want ook daar gaat het niet goed met de Nederlandse winkelketen. De winkels die gesloten gaan worden liggen in de Comunidad de Madrid (5), Galicië (4), Catalonië (2), Andalusië (2) Valladolid (2) en de winkels in Bilbao, Oviedo, Guadalajara, Tenerife, Badajoz, Pamplona en Logroño.

C&A, een afkorting van Clemens & August (Brenninkmeijer) is een van oorsprong Nederlandse keten van grote kledingwinkels, opgezet in 1841 in Sneek. In 1983 opende C&A ook winkels in Spanje waarbij dat is opgelopen tot 106 kledingzaken. Wereldwijd werken er ongeveer 40.000 mensen voor de winkelketen. C&A Europe is eigendom van de in Zug (Zwitserland) gevestigde Cofra Holding AG. Deze Zwitserse holdingmaatschappij is eigendom van de Nederlandse familie Brenninkmeijer – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Ja het verbaast mij niet.
  Kwaliteit is niet meer wat het was……
  Weinig origineel……..
  Rekken vol met slordig neergehangen ¨vodden¨………
  Je kan er nog wel eens iets leuks scoren en voor een redelijk of lage prijs….maar
  dat wordt telkens minder………

  1. Dat is exact wat ik zelf wou schrijven Marry Emma, er is helemaal niks moois meer te vinden, alles saai grijs, bruin, vodden, en niet enkel in de C&A, maar overal.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken