skip to Main Content
Gemeente Torremolinos presenteert video over de vergaande renovatie oude centrum

Gemeente Torremolinos presenteert video over de vergaande renovatie oude centrum

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De gemeente Torremolinos heeft tijdens een persconferentie niet alleen meer details bekend gemaakt over de verbouwingen die men gaat uitvoeren in het oude centrum maar presenteerde ook een 3D-video waarop de veranderingen te zien zijn. Torremolinos heeft grootse plannen om het oude centrum of “casco antiguo” compleet te renoveren en het een modernere en meer functionele uitstraling te geven.

Het moet de grootste transformatie uit de recente geschiedenis van de kustplaats gaan worden waardoor er meer groene zones, meer schaduw en meer voetgangersgebied zal komen voor de inwoners en bezoekers, aldus de architect Salvador Moreno Peralta die de video presenteerde.

Op 8 januari dit jaar is men reeds met de renovatie van de boulevard van de Plaza Costa del Sol begonnen en nu kan iedereen via de 3D-video een beter beeld krijgen van wat de toekomstige uitstraling wordt van het “casco antiguo” van de kustplaats. Op de video is onder andere het huis Casa María Barrabino te zien wat recent door de gemeente gekocht werd en compleet verbouwd moet gaan worden maar ook de Plaza Costa del Sol en de Avenida Palma de Mallorca en de zijstraten.

Naast het vele groen zijn er ook waterpartijen, banken, tafels en stoelen en is er veel schaduw wat gecreëerd wordt door de constructie boven een groot deel van het wandelgebied. In totaal gaat de gemeente 2,5 miljoen euro uitgeven aan de restauratie en vernieuwing van dit deel van het oude centrum van het “dorp” Torremolinos.

Dit deel van de kustplaats is al meer dan een jaar gesloten voor het verkeer maar het gebrek aan financiële middelen heeft ervoor gezorgd dat men pas dit jaar in januari kon beginnen met de eerste fase van het project. Vanaf mei tot en met december moeten de grote veranderingen zichtbaar gaan worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Super toch mooi straatbeeld en zeker van deze tijd. En mooie winkels? ,,nou Malaga zitten er genoeg,,, zie me daar straks wel wandelen niet als een diva maar wel lekker luchtig gekleed! Hebben Spanjaarden al hier op gereageerd?

  2. Ik zou voor al dat geld liever een lift zien voor rolstoelen want die kunnen nog altijd niet met de trein !! Of de trein van Malaga naar Marbella doortrekken?
    Mooie winkels komen er toch niet in Torremolinos !
    Maar ik heb nog nooit zo veel mannen in pak gezien in het echt in het dorp als op de video!!!

  3. Het wordt wel erg modern met veel groen en bloemen en schaduw partijen.Dat is weel een plus punt.Jammer dat de oude situatie niet weer gegeven is,Dan is er een beter vergelijk te maken.Het komt nu over als wat Amerikaans aandoend.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken