skip to Main Content
Personeel ziekenhuis in Reus besmet met besmettelijke schurft

Personeel ziekenhuis in Reus besmet met besmettelijke schurft

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Tenminste 22 werknemers van de eerste hulpdienst van het Hospital Universitari Sant Joan in de Catalaanse stad Reus zijn besmet geraakt met Sarna ofwel schurft. Ondanks dat schurft zeer besmettelijk kan zijn, is meteen na de ontdekking van de uitbarsting het personeel behandeld waardoor het overdragen van de ziekte beperkt is.

Tot nu toe zijn er 22 werknemers van de eerste hulp afdeling van het Hospital Universitari Sant Joan in de stad Reus, provincie Tarragona, besmet geraakt met sarna wat in het Nederlands schurft is. De besmette werknemers werden meteen na ontdekking behandeld waardoor de kans op besmetting flink is afgenomen.

Desalniettemin is men druk bezig geweest met intensieve hygiënemaatregelen door alle meubels, deuren en alles wat aangeraakt wordt door het personeel te reinigen en ontsmetten en de werkkleding dagelijks te reinigen om nieuwe infecties te voorkomen.

De incubatietijd van de sarna besmetting kan oplopen van drie tot vier weken dus de detectie maatregelen zullen moeten worden geïntensiveerd om onmiddellijk te handelen als er nieuwe veranderingen optreden.

Schurft (sarna in het Spaans) is een huidafwijking die wordt veroorzaakt door de schurftmijt wat een parasiet is. Besmette personen krijgen rode plekken op de huid en hebben last van veel jeuk. Bij en effectieve behandeling kan verdere verspreiding voorkomen worden.

Foto: El Mundo

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken