skip to Main Content
Ryanair is nog steeds de grootste vliegmaatschappij van Spanje

Ryanair is nog steeds de grootste vliegmaatschappij van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Net zoals het jaar daarvoor is ook 2017 een succesvol jaar geweest in Spanje voor de Ierse low cost vliegmaatschappij Ryanair. De budgetvlieger is met 11% gestegen naar 38,5 miljoen passagiers het afgelopen jaar. Achter Ryanair staan de Spaanse maatschappijen Vueling en Iberia op de lijst.

Ryanair heeft ondanks de problemen met het personeel en duizenden geannuleerde vluchten het afgelopen jaar toch betere cijfers dan in 2016 weten te halen. 2017 werd afgesloten met een totaal van 38,5 miljoen vliegpassagiers, een 11% meer dan het jaar daarvoor in 2016. Dit is te lezen in de jaarcijfers van Aena, de Spaanse vliegveld beheerder die 46 vliegvelden onder haar bewind heeft.

Achter Ryanair staat de Spaanse low cost vliegmaatschappij Vueling als nummer twee op de lijst met een totaal van 24 miljoen passagiers, een stijging van 6,5% ten opzichte van 2016. Iberia staat met 14,2 miljoen passagiers op een derde plaats en steeg in 2016 met 4,5% ten opzichte van het jaar daarvoor. Als vierde staat Easyjet op de lijst met 13,9 miljoen passagiers, een stijging van 15,3%.

De vijfde plaats is voor Norwegian met 7,2 miljoen passagiers gevolgd door Jet2.com met 6 miljoen passagiers. Iberia Express staat op een achtste plaats met 5,1 miljoen passagiers gevolgd door Tui Airways met 5 miljoen passagiers en Niki Luftfahrt met 5 miljoen passagiers. De elfde plaats is voor het Spaanse Air Nostrum met 4,4 miljoen passagiers.

Het Nederlandse Transavia staat met 3,7 miljoen passagiers als 12e op de lijst van vliegmaatschappijen in Spanje. Transavia wist in het afgelopen jaar 13% meer aan passagiers te vervoeren in Spanje. Het Nederlandse KLM staat met 1,6 miljoen passagiers op de 25e plaats op de lijst maar steeg in 2017 toch met 14,2% ten opzichte van 2016.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken