Vliegveld Alicante-Elche vanwege noodweer 24 uur gesloten (UPDATE)

Vliegveld Alicante-Elche vanwege noodweer 24 uur gesloten
Beeld: 123rf

Vliegveld Alicante-Elche vanwege noodweer 24 uur gesloten (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Opnieuw problemen, vertragingen en vluchten die naar andere vliegvelden gestuurd worden bij het vliegveld Alicante-Elche. Terwijl het vliegveld van de Costa Blanca afgelopen week problemen had en gedurende lange tijd gesloten was vanwege een brand op het dak van de terminal, zorgt nu het te verwachten noodweer voor een tijdelijke 24 uurs sluiting.

UPDATE: Het vliegveld Alicante-Elche zal nog de hele maandag gesloten zijn.

UPDATE VAN MAANDAG 20 JANUARI

De vliegveld leiding heeft besloten om het vliegveld Alicante-Elche tussen zondag 13 uur en maandag 13 uur gedurende 24 uur te sluiten vanwege het noodweer dat eraan zit te komen. Er wordt op zondag namelijk veel regen, sneeuw en harde windvlagen verwacht wanneer de storm Gloria over dit deel van het land trekt.

Volgens Aena wordt het vliegveld Alicante-Elche gesloten omdat men bang is voor de effecten die de storm Gloria kan hebben op de terminal die door de brand van afgelopen week veel schade heeft opgelopen. Als er veel regenval is of als er veel harde wind is zou de boel kunnen instorten of delen van het dak los kunnen raken.

De provincies Alicante, Valencia, Ibiza en Formentera hebben van de Spaanse weerdienst code rood gekregen wat het hoogste weeralarm is waarbij men zeer voorzichtig moet zijn en extra veiligheidsmaatregelen moet nemen. 

Volgens de Spaanse vliegveldbeheerder Aemet geldt de tijdelijke sluiting alleen voor het Alicante-Elche vliegveld en niet voor de overige vliegvelden zoals Murcia, Valencia en op Ibiza. 

Passagiers en begeleiders wordt door de Aemet aangeraden contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappijen om erachter te komen of de vluchten geannuleerd zijn of naar andere vliegvelden gestuurd worden, zoals Murcia en Valencia.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.