Vliegveld Alicante-Elche vanwege noodweer 24 uur gesloten (UPDATE)

Vliegveld Alicante-Elche vanwege noodweer 24 uur gesloten
Beeld: 123rf

ALICANTE – Opnieuw problemen, vertragingen en vluchten die naar andere vliegvelden gestuurd worden bij het vliegveld Alicante-Elche. Terwijl het vliegveld van de Costa Blanca afgelopen week problemen had en gedurende lange tijd gesloten was vanwege een brand op het dak van de terminal, zorgt nu het te verwachten noodweer voor een tijdelijke 24 uurs sluiting.

UPDATE: Het vliegveld Alicante-Elche zal nog de hele maandag gesloten zijn.

UPDATE VAN MAANDAG 20 JANUARI

De vliegveld leiding heeft besloten om het vliegveld Alicante-Elche tussen zondag 13 uur en maandag 13 uur gedurende 24 uur te sluiten vanwege het noodweer dat eraan zit te komen. Er wordt op zondag namelijk veel regen, sneeuw en harde windvlagen verwacht wanneer de storm Gloria over dit deel van het land trekt.

Volgens Aena wordt het vliegveld Alicante-Elche gesloten omdat men bang is voor de effecten die de storm Gloria kan hebben op de terminal die door de brand van afgelopen week veel schade heeft opgelopen. Als er veel regenval is of als er veel harde wind is zou de boel kunnen instorten of delen van het dak los kunnen raken.

De provincies Alicante, Valencia, Ibiza en Formentera hebben van de Spaanse weerdienst code rood gekregen wat het hoogste weeralarm is waarbij men zeer voorzichtig moet zijn en extra veiligheidsmaatregelen moet nemen. 

Volgens de Spaanse vliegveldbeheerder Aemet geldt de tijdelijke sluiting alleen voor het Alicante-Elche vliegveld en niet voor de overige vliegvelden zoals Murcia, Valencia en op Ibiza. 

Passagiers en begeleiders wordt door de Aemet aangeraden contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappijen om erachter te komen of de vluchten geannuleerd zijn of naar andere vliegvelden gestuurd worden, zoals Murcia en Valencia.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Bert

Was vanochtend op het vliegveld. Was inderdaad geen luxu. Toiletten rij tot in de vertrek hal.

Rob.

Wat het vliegveld er niet bijzegt is dat er een gat in het dak zit, en dat alle B posities zijn afgesloten. Er is maar een beperkt aantal A posities beschikbaar. Er is ook maar 1 toilet afdeling beschikbaar, waar dus een enorme rij staat. De toestand in de vertrekhal kan als chaotisch omschreven worden.

Nelly

Wat ook zeer onduidelijk blijft is of er vervoer geregeld is om naar Alicante airport te geraken! Zit momenteel op mijn verlate vlucht te wachten die me naar Murcia brengt? Ik had reeds alles geregeld om via taxi van Alicante naar Benidorm gebracht te worden. Zondags is er niemand bereikbaar blijkbaar GRAAG enige verdere informatie aub?

raptor

Wat een warrig verhaal. U wilt van Alicante naar Murcia vliegen?

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.