Spanje verklaart 8 regio’s tot catastrofale zones na sneeuwstorm Filomena

Spanje verklaart 8 regio’s tot catastrofale zones na sneeuwstorm Filomena
Beeld: Madrid / Twitter

Spanje verklaart 8 regio’s tot catastrofale zones na sneeuwstorm Filomena

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er werd door de regionale overheden in met name de Madrid regio en Castilla-La Mancha om gevraagd en de regering heeft na enige twijfeling en lang overleg geluisterd. In totaal heeft de regering acht autonome regio’s of delen daarvan voorlopig tot een catastrofale zone verklaart vanwege de gevolgen van sneeuwstorm Filomena.

De acht autonome regio’s die nu tot ‘zona catastrófica’ zijn verklaard zijn Asturië, Castilië en León, Castilla-La Mancha, Andalusië, Aragón, Madrid regio, La Rioja en Navarra. Officieel heet dit echter anders, te weten ‘Zona Afectada Gravemente por una Emergencia de Protección Civil’.

Nadat diverse regio’s de verklaring tot catastrofale zone formeel hadden aangevraagd werd vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Belastingzaken dit onderwerp naar de wekelijkse ministerraad op dinsdag gebracht omdat storm Filomena voor een buitengewoon en uitzonderlijke situatie heeft gezorgd.

Weliswaar heeft de ministerraad en dus de Spaanse regering op dinsdag wel besloten dat deze acht autonome regio’s tot catastrofale zone zijn verklaard, de hoogte van het financiële steunpakket is nog onbekend. 

Volgens de minister van Belastingzaken is het nog te vroeg om over getallen en cijfers te praten omdat er nog geen nauwkeurige schatting gemaakt kan worden van de materiële en menselijke schade veroorzaakt door de sneeuwstorm Filomena. In de gemeente Madrid wordt gesproken over 1,4 miljard euro aan schade.

Het verklaren tot ‘Zona Afectada Gravemente por una Emergencia de Protección Civil’ is belangrijk voor het geven van steun en vergoedingen in geval van overlijden of invaliditeit als gevolg van de sneeuwstorm. Wat betreft de materiële schade wordt gesproken over schade aan woningen, apparaten en bedrijfsschade.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.