Carnaval op Tenerife uitgesteld en verplaatst naar de zomer

Carnaval op Tenerife uitgesteld en verplaatst naar de zomer
Beeld: Canva

Carnaval op Tenerife uitgesteld en verplaatst naar de zomer

SANTA CRUZ – Opnieuw zullen de carnavalsvierders geen feest kunnen vieren in februari en maart nu de gemeente Santa Cruz de Tenerife heeft besloten het carnaval op de traditionele data te annuleren. Maar er is nog hoop dat dit jaar wel carnaval gevierd kan worden maar dan in juni.

Normaal gesproken zou carnaval half februari beginnen op Tenerife waarbij de meeste activiteiten plaatsvinden in Santa Cruz de Tenerife. Maar vanwege de corona-pandemie is dat voorlopig geannuleerd. In 2021 werd het carnaval alleen via internet gevierd en werden alle activiteiten met publiek geannuleerd. Dat wil de gemeente voor dit jaar voorkomen.

Daarom heeft de gemeente de hoop dat carnaval dit jaar toch door kan gaan maar dan van 4 tot en met 26 juni, als de epidemiologische situatie tijdens deze pandemie dat toestaat. Als die data doorgaan zullen alle activiteiten en optredens in de openlucht plaatsvinden.

Mocht carnaval doorgaan op Tenerife in juni dan valt dat samen met die van Cádiz in Andalusië die ook naar juni zijn verplaatst. Het is nog niet bekend wat er op de andere Canarische Eilanden gaat gebeuren want het carnaval op Gran Canaria is ook wereldbekend. De kans is groot dat ook dit uitgesteld zal worden maar voorlopig heeft men de activiteiten tussen 25 februari en 20 maart gepubliceerd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.