Search
menu
Search

Carnaval op Tenerife uitgesteld en verplaatst naar de zomer

Carnaval op Tenerife uitgesteld en verplaatst naar de zomer
Beeld: Canva

Carnaval op Tenerife uitgesteld en verplaatst naar de zomer

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Opnieuw zullen de carnavalsvierders geen feest kunnen vieren in februari en maart nu de gemeente Santa Cruz de Tenerife heeft besloten het carnaval op de traditionele data te annuleren. Maar er is nog hoop dat dit jaar wel carnaval gevierd kan worden maar dan in juni.

Normaal gesproken zou carnaval half februari beginnen op Tenerife waarbij de meeste activiteiten plaatsvinden in Santa Cruz de Tenerife. Maar vanwege de corona-pandemie is dat voorlopig geannuleerd. In 2021 werd het carnaval alleen via internet gevierd en werden alle activiteiten met publiek geannuleerd. Dat wil de gemeente voor dit jaar voorkomen.

Daarom heeft de gemeente de hoop dat carnaval dit jaar toch door kan gaan maar dan van 4 tot en met 26 juni, als de epidemiologische situatie tijdens deze pandemie dat toestaat. Als die data doorgaan zullen alle activiteiten en optredens in de openlucht plaatsvinden.

Mocht carnaval doorgaan op Tenerife in juni dan valt dat samen met die van Cádiz in Andalusië die ook naar juni zijn verplaatst. Het is nog niet bekend wat er op de andere Canarische Eilanden gaat gebeuren want het carnaval op Gran Canaria is ook wereldbekend. De kans is groot dat ook dit uitgesteld zal worden maar voorlopig heeft men de activiteiten tussen 25 februari en 20 maart gepubliceerd.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?