Search
menu
Search

Eerste sneeuw ook gevallen in binnenland van Málaga, Alicante, Tarragona en Mallorca

Eerste sneeuw ook gevallen in binnenland van Málaga, Alicante, Tarragona en Mallorca
Beeld: Canva

Eerste sneeuw ook gevallen in binnenland van Málaga, Alicante, Tarragona en Mallorca

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De sneeuw is de hoofdrolspeler de afgelopen dagen in het Spaanse weer want op veel hoger gelegen plaatsen zoals in de Picos de Europa en de Pyreneeën is veel sneeuw gevallen, zoals we HIER eerder al schreven. Maar de sneeuwgrens is in de loop van de week naar beneden gegaan terwijl de wind en lage temperaturen ervoor zorgen dat het flink kouder is geworden. Daardoor is de kans op sneeuw op de stranden aan de Middellandse Zee ook groter geworden, al is de sneeuw nu nog niet verder gekomen dan de hoger gelegen gebieden in de provincie Alicante, Málaga, Tarragona en op Mallorca.

In de provincie Alicante is het niet ongebruikelijk dat het sneeuwt in het binnenland waar de bergen hoog genoeg zijn. Zo meldt de regionale krant dat er sneeuw is gevallen in Font Roja in de gemeente Alcoy en de berg Foia de Castalla, niet zo veel erg ver weg van de Costa Blanca. Voorlopig gaat het om een lichte sneeuwval, maar ook in de provincie Alicante, net zoals in Valencia en Castellón, is het kouder geworden en wordt geschreven over de kans van sneeuw op de stranden.

In de provincie Málaga is ook niet ver van de Costa del Sol de eerste sneeuw van dit jaar gevallen. Net zoals in de provincie Alicante gaat het volgens de regionale krant om een lichte sneeuwval in het Axarquia gebied (ook wel de ‘Pirineo de la Costa del Sol’ genoemd) en in de Parque Nacional Sierra de las Nieves. 

In de provincie Tarragona heeft het niet ver van de Costa Dorada ook gesneeuwd, zo meldt de regionale krant. Dat gebeurt wel vaker zoals nu ook in Prades en het gebergte Muntanyes de Prades in de Baix Camp streek. Het heeft ook gesneeuwd in de buurt van het Middeleeuwse dorp Montblanc zoals bij Rojals, Rauric, Santa Coloma de Queralt en Vilanova de Prades in de Conca de Barberà streek terwijl er ook een lichte sneeuwval was in Querol in de Alt Camp streek.

Ook op het Baleareneiland Mallorca is opnieuw sneeuw gevallen, schrijft de regionale krant. Dat gebeurde in het Serra de Tramuntana gebergte bij de Puig Major berg. In dit gebied heeft het eind 2022 ook al licht gesneeuwd dus geheel onverwacht is deze sneeuwval niet in het hoogst gelegen gebied van Mallorca.

Op het Canarische Eiland Tenerife, waar de hoogste berg van Spanje te vinden is, heeft het op dit moment nog niet gesneeuwd in 2023, meldt de lokale krant. De laatste keer dat het bij de Teide sneeuwde was drie weken geleden. Er wordt echter wel sneeuw verwacht bij de Teide.

【LIVE】 Parador del Teide - Tenerife | SkylineWebcams
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?