skip to Main Content

Lucía Pérez, de Spaanse vertegenwoordigster op het Eurovisie Songfestival

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Tijdens een gala op de Spaanse televisiezender RTVE, is vrijdagavond uit de resterende drie kandidaten de Spaanse Lucía Pérez gekozen als kandidaat voor het Eurovisie Songfestival van dit jaar. Met 68% van de stemmen werd de 25 jarige zangeres door het publiek gekozen als vertegenwoordigster van Spanje op het festival wat op 14 mei in de Düsseldorf Arena wordt gehouden.

Het vrolijke liedje “Que me quiten lo bailao” werd in de finale uit de laatste drie kandidaten gekozen nadat het publiek mocht stemmen. De overgebleven drie kandidaten mochten vrijdagavond voor de laatste keer hun liedje ten gehore brengen waarna Auryn met “Volver” en Melissa met “Eos” respectievelijk 20% en 12% van de stemmers binnen wisten te halen. 68% van de stemmen ging uiteindelijk naar Lucía Pérez en zij zal dan ook Spanje vertegenwoordigen in Duitsland en daarmee Daniel Diges, John Cobra en Rodolfo Chikilicuatre opvolgen.

De Spaanse nationale televisiezender maakt elk jaar een waar feest van de verkiezing rondom het Eurovisie Songfestival. Dit jaar werd het gala opgenomen inde studio’s in Sant Cugat, Barcelona, en werden er in totaal 1.100 liedje gepresenteerd aan de televisiezender. Daaruit maakte RTVE een selectie waar uiteindelijk in diverse live shows de winnares Lucía Pérez is gekozen.

Spanje en het Eurovisie

Spanje kan wel weer wat succes op het Eurovisie Songfestival gebruiken. Ondanks dat de natie elk jaar direct geplaatst is voor de finale, haalde Spanje al sinds 2004 niet meer de top tien. Toen eindigde Ramón met “Para llenarme de ti” de tiende plaats, destijds nog de vierde top tien-notering op rij. Vorig jaar kwam Daniel Diges, die op een vijftiende plaats eindigde met “Algo pequeñito”, nog het dichtste bij de top tien sinds 2004. Ooit won Spanje, dat als een van de weinige landen nog nooit in het Engels naar het Eurovisie Songfestival is gegaan, het muziekfestijn nog, maar de grote natie wacht zelfs nog langer op succes dan wij. In 1968 zegevierde Spanje met “La la la” van Massiel en een jaar later waren de Zuid-Europeanen ook een van de vier winnaars met Salomé en “Vivo cantando”. Zal Spanje dit jaar tijdens het Eurovisie Songfestival net zoveel geluk hebben als het voetbalelftal in 2010 tijdens het WK?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend