skip to Main Content
Nieuw spookvliegveld in Spanje, dit keer in Murcia

Nieuw spookvliegveld in Spanje, dit keer in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – Het vliegveld Corvera van de deelstaat Murcia mag zich voegen bij de vliegvelden van Castellón, Huesca en Ciudad Real als spookvliegveld. Dat wil zeggen, na een miljoenen investering heeft Murcia haar eigen vliegveld maar zal dit niet in gebruik worden genomen omdat er nog geen vergunningen zijn.

Net zoals de vliegvelden van Castellón, Huesca en Ciudad Real zijn er op het vliegveld van Corvera van Murcia geen vliegtuigen te vinden. Dat zal waarschijnlijk ook lang zo blijven aangezien het nieuwe vliegveld geen vergunningen heeft van AENA, de verantwoordelijke instantie voor alle vliegvelden in Spanje. Daarnaast is er ook nog het probleem van militaire vliegvelden en het militaire luchtruim in de nabijheid van het nieuwe vliegveld.

Al met al heeft de regionale overheid aan het nieuwe vliegveld maar liefst 260 miljoen uitgegeven en kan er nu naar dat geld gefloten worden. Vanaf het begin werd er al geprotesteerd tegen het nieuwe vliegveld, mede vanwege het feit dat AENA ook al miljoenen had gestoken in de vernieuwingen en aanpassingen van het San Javier vliegveld, van oorsprong militair. Daarnaast bevindt zich het vliegveld van Alicante op minder dan 100 kilometer van Murcia en zouden eventuele toeristen makkelijk daar naar toe kunnen gaan.

Bouw

In het jaar 2001 werd er al gevraagd om de vergunningen voor het nieuw te bouwen vliegveld. Deze aanvraag kreeg de Spaanse regering en de toenmalige minister van ontwikkeling deed hier niets mee. Sterker nog, de toenmalige minister van defensie wist de minister van ontwikkeling te overtuigen dat het beter zou zijn om het militaire vliegveld San Javier te gebruiken als hoofdvliegveld voor Murcia, dit tot groot ongenoegen van de regionale president Ramón Luis Valcárcel die sinds 1995 aan de macht is in Murcia.

Uiteindelijk wist Valcárcel de toenmalige minister president Aznar te overhalen (onder bedreiging van het opstappen als regionale president) om toch een nieuw vliegveld goed te keuren. In 2008 werd met de bouw van het Corvera vliegveld begonnen wat in 2012 eindelijk werd afgerond en wat de belastingbetaler uiteindelijk 260 miljoen euro heeft gekost.

Diverse problemen

Een van de grootste problemen rondom het nieuwe vliegveld is het gebrek van een vergunning om, net zoals het geval van Castellón, te openen voor het publiek en vliegtuigen te mogen ontvangen. Daarnaast liggen rondom het nieuwe Corvera vliegveld maar liefst drie militairen installaties die het gebruik van het nieuwe vliegveld vanaf begin af aan eigenlijk al onmogelijk zouden maken. Tevens bevindt zich op slechts 35 kilometer het actuele vliegveld van Murcia, San Javier.

Buiten het vliegveld werd er ook een 100 kilometer lange tolweg tussen Cartagena en Vera aangelegd, een snelweg die inmiddels het faillissement heeft aangevraagd vanwege gebrek aan voertuigen en dus ook inkomsten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken