skip to Main Content
Toename in de steek gelaten huisdieren in Málaga

Toename in de steek gelaten huisdieren in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Gedurende het afgelopen jaar 2012 is er een toename geweest van in de steek gelaten huisdieren in de stad Málaga. In totaal werden er vorig jaar 802 honden en 1.051 katten op straat gezet door hun baasjes. Dat is een toename van 16,57% bij honden en maar liefst 38% bij de katten. Dat zijn verontrustende cijfers, aldus de gemeente Málaga.

De aantallen in de steek gelaten honden en katten kan uiteindelijk veel hoger zijn aangezien het hier alleen gaat om cijfers van het Centro Zoosanitario Municipal van de stad Málaga. Daarnaast zijn er nog vele asielen en opvangcentra, openbaar of publiek, die ook honden en katten moesten opnemen omdat de baasjes geen zin meer hadden in een levensgezel of vanwege de economische crisis niet over voldoende middelen beschikken om voor hun huisdier te zorgen.

Het gemeentelijke centrum haat aan dat er gedurende de crisisjaren een toename is van in de steek gelaten huisdieren. Daar waar er in 2007 nog 478 honden en 762 katten op straat werden gezet is dat nu dus opgelopen tot 802 honden en 1.051 katten.

Buiten de genoemde honden en katten die op straat werden gezet werden er ook vele huisdieren rechtstreeks naar het opvangcentrum gebracht. In 2012 brachten de eigenaren van 1.532 honden en katten direct naar het centrum omdat zij niet meer voor hun huisdier konden zorgen. In totaal werden er in 2012 3.385 honden en katten naar het Centro Zoosanitario van Málaga gebracht.

Adoptie

Tussen 2007 en 2012 wist het gemeente centrum voor 3.087 honden en katten nieuwe baasjes te vinden. De dieren die door het gemeente centrum worden opgevangen en niet geadopteerd worden af worden afgedragen aan andere particuliere opvangcentra, worden volgende actuele wet gedood. Wekelijks kunnen er tot 20 honden en 15 katten op deze manier om het leven worden gebracht omdat er geen plaats is en niemand deze dieren wil hebben.

Europa

Gelukkig zijn er steeds meer inwoners van andere lande die op zoek gaan naar huisdieren uit Málaga. Zo wordend e Nederlanders, Duitsers en Finnen gezien als grootste afnemers van huisdieren uit de provincie Málaga. In 2012 reisden 160 huisdieren, te weten 129 honden en 31 katten, naar de eerder genoemde landen. In het bijzonder de samenwerking met het Nederlandse Podenco World wordt door de krant Diario Sur aangehaald als grote redder van honden – (Remco Stoffer)

foto is afkomstig van de website DogsInNeed

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken