skip to Main Content
Weer brandstichting bij vogel uitkijktoren in lagune rondom Torrevieja

Weer brandstichting bij vogel uitkijktoren in lagune rondom Torrevieja

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Voor de tweede keer in twee maanden is er brand gesticht in het natuurgebied en lagunes Los Montesinos bij Torrevieja. Maandag maakte een wandelaar de politie erop attent dat de uitkijktoren in lichterlaaie stond. De brandweer was daarna snel ter plaatse maar kon toch niet voorkomen dat de toren en funderingen schade opliepen.

Gedurende de laatste maanden zijn er vijf incidenten geweest in het natuurpark Los Montesinos en de gemeente Torrevieja maakt zich ernstig zorgen. Na onderzoek van zowel deze brand alsook de brand in januari kan geconcludeerd worden dat deze zijn aangestoken. Men vermoedt dat het om een en dezelfde persoon gaat maar vandalisme door anderen wordt ook niet uitgesloten. De branden werden echter wel zo gesticht dat de wind de vlammen snel zou kunnen verspreiden ware het niet dat de branden tot nu toe steeds snel geblust konden worden. Zoniet, dan zou een bosbrand in het droge gebied snel veel schade kunnen aanbrengen.

Inmiddels heeft de gemeente de politie gevraagd extra te controleren in het natuurgebied in de hoop dat zo end e brandstichter of vandalisten gepakt kunnen worden en verdere schade voorkomen kan worden. Daarnaast doet de gemeente ok een oproep aan de vele wandelaars en buurtbewoners om de ogen open te houden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken