skip to Main Content
Wist het Spaanse koningshuis van de fraude van de schoonzoon Urdangarin?

Wist het Spaanse koningshuis van de fraude van de schoonzoon Urdangarin?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Afgelopen weekend moest de oud collega van de hertog van Palma en schoonzoon van Koning Juan Carlos Iñaki Urdangarin, Diego Torres, voor de zoveelste keer voor de rechter verschijnen in Palma de Mallorca vanwege vermeende fraude van hun organisatie Nóos. Diego Torres wist enkele e-mails te geven aan de rechter waaruit zou blijken dat het Spaanse Koningshuis, en vooral de Koning zelf, wel degelijk wisten van de fraude van de schoonzoon.

De zakenpartner van Iñaki Urdangarin Diego Torres heeft geen zin om alleen op te draaien voor de hele fraudezaak waarbij ook de schoonzoon van de Spaanse Koning betrokken is. Zo verklaarde Torres dat de infanta (Princes) Christina een belangrijke rol speelde bij de fraude en bleek uit enkele van de meer dan 200 e-mails dat ook de Koning zelf waarschijnlijk bij de fraude betrokken is.

Daarnaast was de adviseur van de Princes Christina bij verschillende vergaderingen aanwezig en speelde hij ook een belangrijke rol bij beslissingen. Daarnaast blijkt Christina meerdere documenten te hebben ondertekend.

Koning

In verband met de Koning kan uit de aan de rechter overhandigde e-mails blijken dat de Koning Juan Carlos op de hoogte was van de fraude en zelfs een rol speelde daarbij. Ook een vriendin van de Koning, Corinna Sayn Wittgenstein, wist van het geheel af en wordt genoemd in de Spaanse media.

Nóos instituut

Iñaki Urdangarin, schoonzoon van Juan Carlos, is al jaren verdacht van het wegsluizen van openbaar en publiek geld via een non-profit organisatie voor het organiseren van sportieve evenementen genaamd Instituto Nóos. Zo blijkt er geld binnen te zijn gehaald op Mallorca, in Valencia, in Madrid en in Barcelona. Veel van dat geld werd nooit schijnbaar gebruikt voor de sportieve evenementen en verdween in de zakken van Urdangarin en Torres, iets wat nu onderzocht wordt – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken