skip to Main Content
Het Spaans gekroond tot vrolijkste wereldtaal

Het Spaans gekroond tot vrolijkste wereldtaal

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

español1MADRID – Volgens een onderzoek van de Universiteit van Vermont in de Verenigde Staten is de Spaanse taal de vrolijkste taal ter wereld. Dat wil zeggen, er zijn tien talen bekeken en getest, te weten Engels, Duits, Braziliaans, Koreaans, Frans, Chinees, Russisch, Indonesisch, Arabisch en Spaans waarbij de Franse taal het meest romantisch is en de Spaanse taal het meest vrolijkst.

Bij het onderzoek werd gekeken naar de 10.000 meest voorkomende woorden in de verschillende talen waarbij 50 mensen die de taal beheersen werden gevraagd om de woorden punten te geven tussen 1 en 10. Zo werd er gekeken naar vrolijke woorden zoals lachen, liefde etc. maar ook woorden als oorlog, terrorist en dood.

Toen alle punten bij elkaar waren opgeteld kam de Spaanse taal als meest vrolijkste taal uit de bus gevolgd door het Braziliaans-Portugees en het Engels. De minste vrolijke talen waren het Russisch, Koreaans en Chinees.

Wat vindt jij de vrolijkste taal ter wereld? – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken