skip to Main Content
Stieren, flamenco, voetbal en nu ook de crisis … zo denken buitenlanders over Spanje

Stieren, flamenco, voetbal en nu ook de crisis … zo denken buitenlanders over Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

spain2MADRID – Als in het buitenland gevraagd wordt naar Spanje en waar men dan aan denkt zijn de eerste gedachten altijd zon, strand, stieren, flamenco, paella en uiteraard voetbal. Daar is nu echter een nieuwe woord bijgekomen, de “crisis”. Spanje staat bij veel buitenlanders inmiddels niet alleen bekend als vakantieland maar ook als land wat in een diepe crisis zit en waar het aantal werklozen bijna het hoogste van Europa.

Met name die inwoners uit de landen die de meeste vakantiegangers leveren, Groot Brittannië, Duitsland en Frankrijk denken niet alleen meer aan de typische dingen die geassocieerd worden met Spanje maar ook aan de crisis, de economische en sociale problemen en de werklosheid. Een ding waar men in het buitenland echter nog niet over denkt is de fraude waarbij miljoenen in de eigen zak van politici en banklui verdwijnen. Dit komt wellicht omdat daar niet zoveel over geschreven en gesproken wordt in het buitenland.

Het onderzoek werd gedaan in diverse landen zoals Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk, Verenigde Staten, Mexico, Brazilië en Marokko waarbij men heeft gevraagd naar verschillende zaken rondom Spanje. Hieronder dus ook waar men aan denkt als men het woord Spanje hoort. Buiten de eerder genoemde zaken zoals voetbal, flamenco, stieren en de crisis heeft men het ook vaak over de steden Madrid en vooral Barcelona.

In het onderzoek is duidelijk een onderscheidt te maken tussen de verschillende continenten. Zo hebben Europeanen het meer over de crisis, de zon en het aangename klimaat terwijl de Aziaten het meer hebben over voetbal, stieren en flamenco. Datzelfde geldt voor Amerika waar men met name over Spanje weet dat er stierengevechten zijn en dat er flamenco gedanst wordt. Hier zijn de woorden crisis en sociale problemen minder vaak genoemd.

Helaas is men niet met het onderzoek naar Nederland en België gegaan om te vragen wat de Nederlanders en Belgen van Spanje weten. Wat is bij jou het eerste wat in je op komt als het woord Spanje hoort? – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken