skip to Main Content
Minder luchtverkeersleiders voor diverse Spaanse vliegvelden

Minder luchtverkeersleiders voor diverse Spaanse vliegvelden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het Ministerie van Ontwikkeling die verantwoordelijk is voor het bedrijf Enaire die op haar beurt weer de verantwoording heeft over alle luchtverkeersleiders in Spanje, heeft een ongebruikelijke en niet verwachte aankondiging gedaan. Er worden de komende jaren 180 luchtverkeersleiders naar huis gestuurd, hiervan werkt bijna eenderde op het drukste vliegveld van Spanje, Madrid Barajas.

Het is een vreemde zet van het Ministerie en van Enaire aangezien de luchtverkeersleiders nog al eens geklaagd hebben vanwege de werkdruk en gebrek aan personeel en daar ook om gestaakt hebben. Nu is bekend geworden dat diverse liegvelden van Spanje precies het tegenovergestelde gaan krijgen, minder luchtverkeersleiders.

In totaal moeten er 180 luchtverkeersleiders weg de komende zes jaar waarvan alleen in Madrid Barajas al 42 personen. Dat is met recht vreemd te noemen aangezien dit wat betreft personenvervoer en vrachtverkeer nu juist het drukste vliegveld is met respectievelijk 53 miljoen passagiers en 470 miljoen ton en een algemene stijging van 8% in activiteiten gedurende 2017.

Minder luchtverkeersleiders houdt dus in dat de verantwoordelijken voor het luchtruim in Spanje en het stijgen en dalen van vliegtuigen meer werkdruk krijgen en minder rust. De vakbonden van de luchtverkeersleiders hebben nog niets van zich laten horen terwijl het Ministerie zegt dat minder personeel effectiever zal zijn. Vreemd genoeg kwamen er nu juist de afgelopen jaren meer luchtverkeersleiders bij, iets wat ook logisch klinkt aangezien het elk jaar drukker wordt op de vliegvelden in Spanje.

Naast Madrid Barajas zullen er ook minder luchtverkeersleiders komen bij de vliegvelden Barcelona-El Prat, Tenerife Norte, Bilbao en ook de kleinere vliegvelden Girona en Reus. Er zijn echter ook vliegvelden waar weer meer luchtverkeersleiders bij gaan komen zoals Palma de Mallorca en diverse vliegvelden op Canarische Eilanden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken