skip to Main Content
Vissers van Cambrils hebben de eerste walvissen van deze winter gezien voor de kust

Vissers van Cambrils hebben de eerste walvissen van deze winter gezien voor de kust

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De bemanning van diverse vissersboten heeft vorige week de eerste walvissen van deze winter gezien voor de Catalaanse kust. Dat gebeurde op zo’n 21 zeemijl ofwel 40 km voor de kust van de havenplaats Cambrils aan de Costa Dorada. Er werden twee exemplaren van de gewone vinvissen ofwel rorcuales comunes (Balaenoptera physalus) gezien.

De vissers hebben op 15 februari en de dag erna op 16 februari de meldingen van de walvissen gedaan bij de stichting Edmaktub, deze houdt zich bezig met het onderzoek naar de walvissen voor de Catalaanse kust. Volgens deze stichting is het niet toevallig dat er walvissen leven in de Middellandse Zee voor de Catalaanse kust en zijn het walvissen die niet alleen maar op doortocht (trek) zijn.

Edmaktub heeft jarenlang studies gedaan (en doet dat nog steeds) naar het gedrag van de walvissen die gezien werden voor de kust en heeft nu geconcludeerd dat de wateren voor de Catalaanse kust een voedingsgebied is voor de gewone vinvis. De walvissen zijn, volgens de onderzoekers met name voor de kust van Garraf, op zoek naar de krill, de kleine schaaldiertjes die de basis vormen voor hun dieet.

Lees ook: De beste plaatsen om walvissen te kijken in Spanje

In het voorjaar van 2017 werden er voor de Catalaanse kust 320 walvissen waargenomen die in detail bestudeerd werden door Edmaktub. Met diverse apparatuur waaronder ook een speciale drone waar ze mooie luchtopnames mee maken en een onderzoekscatamaran doet men onderzoek naar de walvissen in de kuststrook van Barcelona en Tarragona.

Foto: ABC

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken