skip to Main Content
Steeds meer Nederlanders komen voor wijntoerisme naar Spanje
Freepik

Steeds meer Nederlanders komen voor wijntoerisme naar Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Er komen steeds meer buitenlanders naar Spanje om te genieten van de culturele en gastronomische hoogtepunten die het land te bieden heeft. Een van die onderdelen is ook de uitstekende Spaanse wijn die tijdens het wijntoerisme (ecoturismo) geproefd, geconsumeerd en aangeschaft kan worden. Er is ook een groeiend aantal Nederlanders die voor de “vinos” naar “España” reizen.

Wijntoerisme (enoturismo) is het proeven, consumeren of aanschaffen van wijn, vaak bij de bron. Wijntoerisme kan bezoeken aan wijnboeren, proeverijen of restaurants bevatten. Er bestaan voor wijntoerisme ook speciale wijnfestivals. Veel regio’s die bekendstaan om hun wijn verdienen veel geld aan het wijntoerisme.

Een gemiddelde wijntoerist geeft per dag al snel zo’n 500 euro uit wat vele malen meer is dan de “Costa” toerist. Ook in Spanje is veel “turismo enológico” zoals in de plaatsen en regio’s Jerez, Jumilla, Rias Baixas, Ribera del Duero, Priorat, Navarra,Rioja (Rioja Alta, Rioja Baja, Rioja Alavesa), Penedès, La Mancha, Somontano, Alicante, Yecla, Montilla Moriles, Ribera del Guadiana en op Tenerife.

Er is een groeiend aantal buitenlanders dat naar Spanje komt om van de wijn, gastronomie en cultuur te genieten waaronder steeds meer Nederlanders, Amerikanen, Canadezen, Australiërs, Britten, Duitsers en Scandinaviërs.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: 5 fantastische wijnroutes in Spanje[/su_note]

De bekendste regio’s voor het wijntoerisme bij de buitenlanders zijn volgens Asociación Española de Enoturismo y Turismo Gastronómico (AEEG): Ribera del Duero, Rioja, Priorato, Penedés, Jerez. Deze gebieden liggen dichtbij steden zoals Madrid, Barcelona, San Sebastián, Bilbao, Segovia en Sevilla waardoor wijn en cultuur makkelijk te combineren zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Ben al een aantal keren met verschillende instanties naar het wijn proeven geweest, naast dat ik bier lekkerder vind is wijn proeven oersaai en verveelde ik mezelf letterlijk dood. Vooral dat werkelijk lachwekkende geblaat over hoe goed de wijn wel niet was kwam me de strot uit en de onzinnigheid hoe het te proeven. Volegende keer pas ik en pak een lekker koud Ambar biertje uit de koeling want die smaken voor Spaans lokaal bier super.

  2. Ik knipper even met mijn ogen. Lees ik dit goed: 500€ per dag? Dan lijkt me er weinig groei in te zitten voor de toekomst. Wie kan dat nou betalen?

  3. Misschien kan iemand die dit leest ons helpen. We volgen in Nederland Spaanse les met een zeer enthousiaste groep. In mei gaan we naar het gebied in de Penedes. Natuurlijk willen we dan een wijnhuis bezoeken, het liefst een die ook cava produceert en met een gids die rustig Spaans spreekt, zodat we het verhaal erachter(hopelijk) goed kunnen volgen. Heeft iemand een tip voor ons? Alvast bedankt!

  4. Ik vroeg me laatst af wat een investeerder met zo’n dorp zou moeten, maar je hebt het gat in de markt ontdekt, Juan, haha.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken