7 meter lange haai uit het water gehaald bij Salou

7 meter lange haai uit het water gehaald bij Salou
Beeld: Twitter

7 meter lange haai uit het water gehaald bij Salou

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Vissers uit de haven van Tarragona hebben op zo’n 16 zeemijl ofwel 29,6 km voor Cap Salou een zeven meter lange haai weten te vangen. De haai kwam vast te zitten in de netten van de vissers die besloten de haai mee te nemen naar de haven van Tarragona waarna ze meteen de dieren en milieu politie belden.

Het gaat volgens de lokale krant om een exemplaar van een reuzenhaai (Cetorhinus maximus). Het is op de walvishaai na de op een na grootste levende vis. In het geval van de haai die 29 km voor de kust van Cap Salou werd gevangen gaat het om een exemplaar van zeven meter lang en een gewicht van zo’n 3.000 kilo.

In het Spaans heeft de reuzenhaai de naam ‘tiburón peregrino’ en het gaat om een beschermde diersoort. Dat is ook de reden dat de vissers nadat ze de haai aan boord hadden gehaald meteen de politie belden. 

Zoals het er naar uitziet was de haai op het moment dat deze in de netten terecht kwam al overleden. Onderzoek moet uitwijzen waaraan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.