Canarische Eilanden heeft meer geïmmuniseerde dan geïnfecteerde personen

Canarische Eilanden heeft meer gevaccineerde dan geïnfecteerde personen
Beeld: Freepik

Canarische Eilanden heeft meer geïmmuniseerde dan geïnfecteerde personen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De Canarische Eilanden is de enige autonome regio van Spanje die er in geslaagd is om op dit moment meer tegen corona geïmmuniseerde bewoners te hebben dan met het coronavirus geïnfecteerde personen. Het verschil tussen beide groepen is bijna 8.000 personen.

Volgens de regionale Minister van Volksgezondheid op de Canarische Eilanden zijn er nu op de acht eilanden van de Spaanse archipel meer geïmmuniseerde personen dan personen die geïnfecteerd of besmet zijn met het coronavirus.

Volgens deze cijfers (PDF) zijn er op vrijdag 39.081 geïnfecteerde of positieve coronatests gemeld sinds de aanvang van de corona-crisis. 

Het goede nieuws is dat er ondertussen 46.799 personen zijn die de twee benodigde dosissen van de corona-vaccins hebben ontvangen en dus in de theorie immuun zouden moeten zijn tegen het coronavirus en Covid-19.

Dat is een verschil van 7.718 personen tussen de geïnfecteerde en geïmmuniseerde bewoners en zelfs drie keer meer wat betreft alle gevaccineerde personen van de eilanden Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Graciosa, La Gomera, La Palma en El Hierro.

Volgens de meest recente gegevens (PDF) van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid heeft de Canarische Eilanden in totaal 137.320 corona-vaccins ontvangen waarvan 111.120 Pfizer/BioNTech-vaccins, 7.000 Moderna-vaccins en 19.200 AstreZeneca-vaccins. 

Van dat totaal ontvangen corona-vaccins van 137.320 zijn er reeds 111.897 gebruikt wat 81,5% van het totaal is. Van de 111.897 gevaccineerde personen op de eilanden zijn er inmiddels dus 46.799 die twee dosissen hebben ontvangen.

In heel Spanje zijn er op vrijdag 3.622.165 corona-vaccins ontvangen waarvan er inmiddels 2.782.751 (76,8%) gebruikt zijn om personen te vaccineren en er 1.144.556 personen (41,1%) zijn die de twee dosissen hebben ontvangen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.