Droom van Spanje’s bekendste en leukste speelgoedwinkel voorbij

Droom van Spanje’s bekendste en leukste speelgoedwinkel voorbij
Beeld: Jane White / Wikimedia

Droom van Spanje’s bekendste en leukste speelgoedwinkel voorbij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als je in Spanje woont ken je deze speelgoedwinkels al en ook als je wel eens in een winkelcentrum bent geweest tijdens je vakantie in Spanje heb je ongetwijfeld wel eens een winkel gezien met een grote deur voor de volwassenen en een kleine deur voor de kinderen. 

We hebben het over de Spaanse speelgoedketen Imaginarium die de corona-crisis niet heeft overleefd en 41 van de 43 winkels sluit.

De Spaanse speelgoedketen Imaginarium werd in 1994 opgericht in Zaragoza en verspreidde zich in rap tempo door heel Spanje waar de keten op dit moment 43 winkels heeft. 

Maar Imaginarium breidde ook internationaal uit en er zijn winkels in o.a. buurland Portugal maar ook in Nederland (via Bol.com), Griekenland, Mexico, Roemenië en Qatar.

Maar de corona-crisis en financiële problemen hebben ervoor gezorgd dat de ooit populaire speelgoedwinkel het niet heeft overleefd waardoor men noodgedwongen 41 van de 43 winkels in Spanje moet sluiten waardoor eind februari 111 van de 144 werknemers ontslagen worden. 

Van de 43 winkels in Spanje blijven er maar 2 open, één in Málaga en één in Zaragoza. Alle andere winkels in o.a. Cáceres, Arrecife, Las Palmas de Gran Canaria, Barcelona, Marbella, Cádiz, Sevilla, Huelva, Murcia, Valencia en Motril worden gesloten.

Nadat praktisch alle winkels gesloten zijn zullen alleen de winkels in Málaga en Zaragoza en de online winkel via de eigen website nog open blijven in Spanje. 

Daarmee komt een einde aan 27 jaar succes, iets waar veel ex-kinderen op de social media over treuren want er zijn veel kinderen en ouders die opgegroeid zijn met het speelgoed van Imaginarium. Velen zullen de kleine deur voor de kinderen missen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.