Search
menu
Search

Droom van Spanje’s bekendste en leukste speelgoedwinkel voorbij

Droom van Spanje’s bekendste en leukste speelgoedwinkel voorbij
Beeld: Jane White / Wikimedia

Droom van Spanje’s bekendste en leukste speelgoedwinkel voorbij

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als je in Spanje woont ken je deze speelgoedwinkels al en ook als je wel eens in een winkelcentrum bent geweest tijdens je vakantie in Spanje heb je ongetwijfeld wel eens een winkel gezien met een grote deur voor de volwassenen en een kleine deur voor de kinderen. 

We hebben het over de Spaanse speelgoedketen Imaginarium die de corona-crisis niet heeft overleefd en 41 van de 43 winkels sluit.

De Spaanse speelgoedketen Imaginarium werd in 1994 opgericht in Zaragoza en verspreidde zich in rap tempo door heel Spanje waar de keten op dit moment 43 winkels heeft. 

Maar Imaginarium breidde ook internationaal uit en er zijn winkels in o.a. buurland Portugal maar ook in Nederland (via Bol.com), Griekenland, Mexico, Roemenië en Qatar.

Maar de corona-crisis en financiële problemen hebben ervoor gezorgd dat de ooit populaire speelgoedwinkel het niet heeft overleefd waardoor men noodgedwongen 41 van de 43 winkels in Spanje moet sluiten waardoor eind februari 111 van de 144 werknemers ontslagen worden. 

Van de 43 winkels in Spanje blijven er maar 2 open, één in Málaga en één in Zaragoza. Alle andere winkels in o.a. Cáceres, Arrecife, Las Palmas de Gran Canaria, Barcelona, Marbella, Cádiz, Sevilla, Huelva, Murcia, Valencia en Motril worden gesloten.

Nadat praktisch alle winkels gesloten zijn zullen alleen de winkels in Málaga en Zaragoza en de online winkel via de eigen website nog open blijven in Spanje. 

Daarmee komt een einde aan 27 jaar succes, iets waar veel ex-kinderen op de social media over treuren want er zijn veel kinderen en ouders die opgegroeid zijn met het speelgoed van Imaginarium. Velen zullen de kleine deur voor de kinderen missen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?