Search
menu
Search

Nieuw boek: tweetalige kinderboek CLEO met een poes-heldin uit Málaga die in Antwerpen woont

Nieuw boek: tweetalige kinderboek CLEO met een poes-heldin uit Málaga die in Antwerpen woont
Beeld: Fiscal Celestial

Nieuw boek: tweetalige kinderboek CLEO met een poes-heldin uit Málaga die in Antwerpen woont

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CLEO is een tweetalig kinderboek (Nederlands en Spaans), en ook de naam van de poes-heldin van dit boek. Zij is geboren in Málaga, reisde met haar adoptievader door Europa en woont nu in Antwerpen. Cleo is 8 jaar oud, spreekt Spaans, verstaat Nederlands, Frans, Russisch en de hondentaal.

Cleo vertelt het leven en de avonturen van Cleo de poes: huiselijke problemen, menselijke relaties, reizen, ontmoetingen met honden, muizen en andere katten, bezoeken aan dierenartsen, avonturen op straat en, tenslotte, haar deelname aan de Antwerpse schoonheidswedstrijd voor katten 2021.

Cleo is zowel een boek om van te genieten bij het lezen en met prachtige illustraties; een Handboek over hoe je met je poes kunt samenleven, haar kunt begrijpen en gelukkig met haar zijn; en een hulpmiddel om twee talen te leren, aangezien het een tweetalig boek is waarin de Spaanse tekst op de even bladzijden staat en de Nederlandse vertaling op de oneven bladzijden.

Cleo werd geselecteerd door ‘Spain Arts & Culture’. SPAIN Arts & Culture is een platform voor de verspreiding van Spaanse culturele en artistieke expressie in België, met de nadruk op culturele, linguïstische en creatieve diversiteit. Volgens Spain Arts & Culture, “De auteur construeert een allegorie van affectieve en sociale relaties tussen mensen onderling en tussen mensen en milieu en dieren om de basiswaarden van het samenleven te bevorderen, na te denken over vriendschap en te zoeken naar een gemeenschappelijke basis tegenover raciale en andere sociale verschillen. Het is dus een project met een grote pedagogische waarde dat de Spaanse taal bevordert als resultaat van de samenwerking tussen Belgische en Spaanse culturele agenten”.

Cleo is al verkrijgbaar in de boekhandel in Nederland en België, en zal binnenkort ook direct online te koop zijn op de website www.fiscalcelestial.org. Cleo zal over 3 tot 4 maanden in de Spaanse boekhandel verkrijgbaar zijn.

1 1
1
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?