skip to Main Content

Aardbeving Japan geregistreerd in de Cueva Pintada van Gáldar op Gran Canaria

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRAN CANARIA – (Hans Camps) De aardbeving in Japan van 11 maart 2011 met de kracht van 8,9 op de schaal van Richter is geregistreerd op Gran Canaria, op ruim 12.400 kilometer van het episch centrum, via krachtige seismografen die zijn geïnstalleerd in de Cueva Pintada van Gáldar. Dit heeft het Eilandbestuur laten weten op vrijdag 18 maart 2011.

Hoewel de meting van het verschijnsel op de archeologische vindplaats in de Cueva Pintada laag was, heeft men op deze locatie de omvang van de aardbeving, die zich uitstrekte over een periode van ruim drie uur, kunnen vaststellen, dankzij enkele apparaten welke zijn geïnstalleerd met medewerking van de Consejo Superior de Investigaciones Científicas español (CSIC) (Hoge Spaanse Wetenschappelijke Onderzoeksraad), zo legt het Eilandbestuur uit in een communiqué.

Het Eilandbestuur, waaronder het zogenoemde Museo y Parque Arqueológico de la Cueva Pintada ressorteert, benadrukt, dat deze apparaten zijn ontworpen voor het volgen van seismische bewegingen welke van invloed zijn op hun stabiliteit en, die worden uitgevoerd in het kader van het project voor preventieve bescherming van de installaties.

Het vermogen van deze seismografen, die ontworpen zijn voor het meten van de werkelijke uitwerking van alle soorten beweging welke men in de nabije omgeving, of verder weg, maakt is zeer groot; met de camera die gedecoreerd is met prehistorische beschilderingen, of dit nu het passeren is van verkeer in de omgeving, de verplaatsing van bezoekers van het archeologische park, of een aardbeving, alles wordt geregistreerd, zo benadrukt men.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend