skip to Main Content

Moordenaar vijfjarige Mari Luz voor 22 jaar naar de gevangenis

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

HUELVA – (Redactie) De rechtszaak van Mari Luz is tot een einde gekomen met een uitspraak van 22 jaar gevangenisstraf voor Santiago del Valle en zijn zus Rosa del Valle 9 jaar celstraf. Santiago del Valle wordt gezien als de moordenaar van de vijfjarige Mari Luz Cortes die op 13 januari 2008 verdween en 54 dagen later verdronken werd aangetroffen in de Marismas de Huelva. Niet lang daarna werden Santiago del Valle en zijn vrouw aangehouden gevolgd door de arrestatie van Rosa, de zus van Santiago.

Santiago is nu na de rechtszaak schuldig bevonden van misbruik en verkrachting van de vijfjarige Mari Luz met 3 jaar celstraf en 19 jaar voor de moord van het meisje. Zijn zus Rosa wordt door de rechtbank gezien als mededader maar heeft een veel lagere straf gekregen van 9 jaar cel. Ook de vrouw van Santiago del Valle wordt als mede verantwoordelijke gezien maar zij zal een aparte rechtszaak krijgen vanwege het feit dat zij aan de rechtbank niet de waarheid heeft verteld, iets wat ze daarna wel op de televisie deed in een interview waarin ze toegaf dat haar man de dader was.

De vader van Mari Luz is relatief blij met de gevangenisstraf voor Santiago en zijn zus maar vindt het jammer dat de zus niet meer jaren, er werden 17 jaar gevraagd, heeft gekregen als mededader.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend